eur:
393.16
usd:
364.08
bux:
72080.04
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Tarsoly Csaba (b2) a tárgyalóteremben az ellene és társai ellen indított büntetőper tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken 2016. július 12-én. Az ügyészség öt vádpontban 5458 rendbeli csalást és sikkasztást ró a vádlottak terhére. A Tarsoly Csabát érintő cselekmények száma a vád szerint 753 rendbeli.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Fordulat a Quaestor-ügyben

A Quaestor-ügyben a Fővárosi Törvényszéken jó ütemben, heti öt tárgyalási napon folyik a bizonyítási eljárás - derül ki az ügyészség közleményéből.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész közleménye szerint az ügy legújabb fejleménye, hogy a nyomozás és a bírósági eljárás során eddig is eljárt

tőkepiaci szakértő bejelentette elfogultságát,

arra hivatkozással, hogy a 90-es évek végének legnagyobb gazdasági bűnügyében a nyomozás során érintett volt, jogi képviselőjeként a Quaestor ügy egyik jelenlegi vádlottjának a védője járt el, akivel azóta is tartja a kapcsolatot. A tőkepiaci szakértő ezt a nyilatkozatát pár nappal az újabb szakértői véleményének előterjesztésére előírt szeptember 30-i határidő lejárta előtt tette meg, annak ellenére, hogy a nyomozás és az eddigi bírósági eljárás során korábban többször is úgy nyilatkozott, hogy nem elfogult.

A bíróság a büntetőeljárási törvény szabályai alapján az eljárásból a szakértőt kizárta.

A Fővárosi Főügyészség az ügyben szükséges intézkedéseket megteszi.

Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Új szakaszába lépett az Ukrajna fölötti légiháború – Erre Kijev nincs felkészülve

Új szakaszába lépett az Ukrajna fölötti légiháború – Erre Kijev nincs felkészülve

Az elmúlt hetekben ismét előtérbe került az ukrán fegyveres erők egyik legkomolyabb hiányossága: egyszerűen nem rendelkeznek kellő számú légvédelmi fegyverrel ahhoz, hogy hatékonyan védekezzenek az orosz légierő és rakétatüzérség támadásai ellen. Moszkva valószínűleg észlelte is ezt a problémát, hiszen az elmúlt időszakban ismét megszaporodtak a légicsapások, ezúttal azonban nem a lakosság és az energetikai hálózat, hanem olyan komolyabb stratégiai célpontok, mint a vasútvonalak és a repülőterek ellen. Nézzük, mi a helyzet most az ukrán légtérben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×