eur:
394.87
usd:
367.61
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: MÁV Zrt.

Tartsa nyitva a szemét, feltűnik Magyarországon az új emeletes motorvonat

Az első két emeletes motorvonatát már külföldre küldte tesztekre a MÁV-Start, most pedig a harmadik is elkészült, amit viszont Magyarországon lehet majd sűrűn látni.

A Stadler és a MÁV-Start két évvel ezelőtt írt alá keret-megállapodást 40 darab KISS motorvonat szállításáról, amelynek 617 millió 500 ezer euró a beszerzési értéke. Ebből 2017 augusztusában 11 darab, 2018 decemberében 8 darab, majd 2019 szeptemberében a további 21 darab emeletes motorvonat gyártásáról írtak alá szerződést a felek.

A MÁV-Start július közepén mutatta be első két példányt a KISS emeletes vonatból, majd a gyártóval külföldre küldték a járműveket: az egyikkel Csehországban, a másikkal Németországban végeznek próbafutásokat a típusengedély megszerzéséhez.

A harmadik szerelvény összeszerelése és beüzemelése a napokban fejeződött be - írta az iho.hu közlekedési portál, hozzátéve, hogy a 815 003 pályaszámú KISS-t viszont már

gyakran lehet majd látni Magyarországon a következő hetek, hónapok során, elsősorban a győri, 1-es vonalon,

mivel a MÁV-Start és a svájci gyártó a típusengedélyhez szükséges magyarországi teszteket ezzel a vonattal hajtja majd végre.

Címlapról ajánljuk
A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron öngólja

A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron "öngólja"

Aggodalom és megdöbbenés Berlinben az előre hozott francia nemzetgyűlési választások első fordulójának eredményei és a második forduló lehetséges kimenetele miatt. Német kormánypártok vezető politikusai vélekednek úgy, hogy Emmanuel Macron francia államfő a választások kiírásával "öngólt" rúgott, és Németország legfontosabb uniós partnerét politikai elszigetelődés fenyegeti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×