eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Hőpapírra nyomtatott bérletszelvényt vesz ki egy utas a jegykiadó automatából a Keleti pályaudvar metróállomásnál 2014. május 16-án. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) bevezette a hőpapírra történő jegy- és bérletnyomtatást.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Még mindig könnyű meghekkelni a BKK jegyautomatáit

Rejtett kamerás felvétel készült arról, hogyan lehet pillanatok alatt elérni, hogy a jegyet és a pénzt is elnyelje a készülék.

Nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy valaki megpiszkálja a BKK jegyautomatáit, hogy azok ne adjanak ki jegyet - írja a hvg.hu a szerda esti RTL Híradóban bemutatott felvétel alapján.

A csalók leragasztják a nyílásokat, így a következő vásárlók hiába fizetnek, a jegyet már nem adja ki az automata.

A csatorna egy munkatársa fel is figyelt egy ilyen jelenségre. Ezután maga a csaló lépett oda hozzá, és jegyeket kínált neki eladásra. Amikor rákérdezett, ő honnan vette azokat, a férfi azt mondta: a cég adta, ahol dolgozik.

A tudósítás szerint

a meghekkelt automatákból megszerzett jegyeket gyanútlan külföldieknek értékesítik, a több ezer forintos bérleteket pedig visszaváltják a BKK pénztáraiban.

A Közlekedő Tömeg szerint 20-30 ember fosztogatja rendszeresen az automatákat.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×