eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Katona a keresőpontonon a hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó roncsainak felkutatásán, a Margit hídnál 2019. május 30-án. A Hableány turistahajó és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én éjszaka ütközött össze a Margit híd közelében, majd a turistahajó felborult és elsüllyedt fedélzetén 33 dél-koreai turistával és a kéttagú magyar személyzettel. A balesetben heten meghaltak, hét embert kimentettek, 21-en eltűntek.
Nyitókép: Kovács Tamás

Bölcskéig vitte a víz a hajókatasztrófa egyik áldozatának holttestét

Azonosították a koreai áldozatot, még három holttestet keresnek.

A Dunai Vízirendészeti kapitányság munkatársai szerda késő délután a Duna Bölcske és Madocsa közötti szakaszán a vízből egy férfi holttestét emelték ki. A holttest azonosítása megtörtént, az eddig eltűntként keresett férfi a 2019. május 29-én történt dunai hajóbaleset áldozata - olvasható a rendőrségi portálon.

A mellékelt térképen a dunai hajóbaleset áldozatainak feltalálási helyszínei láthatóak.

Mint arról az Infostart beszámolt, Csepelen befejezték a Dunából kedden kiemelt Hableány sétahajó szemléjét. Szerda éjjel a police.hu oldalon közölték, hogy az iszappal teli roncsból újabb holttest nem került elő, vagyis a még eltűntként számontartott négy koreai utas holttestét a Dunában kell keresni. Egyikükét találták meg szerdán késő délután és azonosították az éjjel, így még három holttestet keresnek méghozzá megduplázott létszámmal, a vízen, a parton és a levegőből is, a Duna Margit hídi szakaszától egészen a déli országhatárig. Arról, hogyan zajlik a keresés, több videót is közzétett a rendőrség.

A Hableány sétahajó május 29-én este süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni, hét holttestet még aznap éjjel megtalálták. Azóta több holttest is előkerült, négy embert viszont továbbra is keresnek. A hajót kedden emelték ki a Dunából.

Ide kattintva elérhető az összes cikk a témában.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×