eur:
393.06
usd:
363.58
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Újrafelállítás előtti restaurálásra elszállítják Varga Tamás szobrászművész Nagy Imre szoborkompozícióját az Országház tőszomszédságából, a Vértanúk teréről 2018. december 28-án. Az alkotóval folytatott egyeztetés, a szükséges hozzájárulások beszerzése, valamint a terület előkészítése után kerülhet a mártír miniszterelnök emlékműve a Jászai Mari térre, a tervek szerint még 2019. június 16. előtt. A szoborkompozíció elszállításával megkezdődött a Vértanúk terének rehabilitációja.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Jövő héten kezdődik a Vértanúk terének átépítése

Kedden kezdődik a Vértanúk terének átépítése és emiatt módosul a környék forgalmi rendje - közölte Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Március 5-től ideiglenes forgalmi rend lép életbe, többek között a Nádor utca felől nem lehet majd a téren keresztül a Báthory utca felé továbbhajtani. Akik eddig a Báthory utcától északra eső utcákat a rakpart felől a Garibaldi utcán keresztül érték el, ezentúl a Markó utcai felhajtón keresztül közelíthetik meg úti céljukat.

A Szabadság tér körüli útpálya forgalmi rendje is változik a Vécsey utca és az Aulich utca között: az útszakasz az Aulich utca felé lesz egyirányú.

Az átépítéshez kapcsolódóan március 5-től a 15-ös, a 115-ös busz, valamint a CITY-trolijárat Angyalföld irányú Kossuth Lajos tér megállóhelyét a Kozma Ferenc utcába, valamint a Batthyány-örökmécses megállót a Kálmán Imre utca - Szemere utca csomóponthoz helyezik át. A Boráros tér felé tartó járatokra a Kossuth Lajos téren mintegy 100 méterrel hátrébb, a 70-78-as trolibuszok megállója mögött lehet felszállni.

A Vértanúk tere a Steindl Imre Program keretében épül át - olvasható a BKK közleményében.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 19:50
×
×
×
×