eur:
388.35
usd:
360.36
bux:
69016.26
2024. május 9. csütörtök Gergely
Lánczi Tamás, az alapítvány vezető elemzője a Századvég Alapítvány Merre tart Európa? - A Project 28 kutatás eredményei című konferenciáján a budapesti Larus Rendezvényközpontban 2016. július 19-én.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Lánczi Tamás az előválasztásról: ezt a komédiát már végignéztük párszor

Színjátéknak tartja az ellenzéki előválasztást a Századvég Alapítvány vezető elemzője. Az InfoRádiónak nyilatkozó Lánczi Tamás szerint a különböző pártok nem fognak beállni egy jelölt mögé.

Komolytalannak és ostoba ötletnek nevezte korábban az InfoRádiónak az ellenzéki előválasztást Lánczi Tamás, a Századvég Alapítvány vezető elemzője, a Figyelő főszerkesztője.

"Ugyanaz a színjáték folyik, csak most éppen előválasztásnak hívják.

De ezt a komédiát már végignéztük párszor: mindenki úgy tesz, mintha nagyon szeretné. Eddig "összefogás tematika" volt, csak valószínűleg ráuntak az ellenzékiek, most már cikinek érzik, ezért valamit ki kellett találni, és jött az "előválasztás tematika". Ez azonban csak az összefogás átkeresztelése, én nem látok benne semmi újdonságot" - vélekedett Lánczi Tamás.

Szerinte

az, hogy a pártok az előválasztás részletein is vitatkoztak, azt mutatta, hogy az előválasztást senki sem szeretné igazán.

"Ha a részleteken kezdenek el vitatkozni, az arról árulkodik, hogy a megállapodási szándék nem őszinte" - fogalmazott az elemző, aki nem hiszi, hogy az ellenzéki pártok végül szívvel beállnak egy jelölt mögé.

"A beállást is lehet félszívvel csinálni, meg őszintén. Láttuk 2014-ben is, amikor elvileg végül is összefogtak a pártok, de aztán úgy fogtak össze, hogy abból véletlenül se kerekedjen ki semmi.

Nem látom azt, hogy bármelyik fél részéről erős szándék lenne arra, hogy a másik jelöltjét támogassa"

- mondta Lánczi Tamás.

Az ellenzéki előválasztás célja egy közös ellenzéki főpolgármester-jelölt kijelölése. Az első fordulónak február 3-án lesz eredménye, míg a második fordulót várhatóan júniusban rendezik. Az önkormányzati választások várhatóan októberben lesznek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hszi Csin-ping: Kína támogatja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Hszi Csin-ping: Kína támogatja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután fogadta a Kínai Népköztársaság elnökét, Hszi Csin-pinget. A tárgyalások után az előzetes hírek szerint mintegy másfél tucat megállapodást írtak alá, majd sajtónyilatkozatot tett a két vezető. Orbán Viktor felsorolta az ágazatokat, amelyekben megállapodások jöttek létre. Hszi Csin-ping kiemelte: stratégiai partnerséget köt a két ország, amellyel arany útra terelik a kínai–magyar kapcsolatokat.

18 kínai-magyar megegyezés született - bejelentették a konkrétumokat

A külgazdasági és külügyminiszter számolt be azon fontosabb projektekről, amelyekkel kapcsolatban a kínai elnök és delegációjának budapesti tartózkodása idején megállapodást kötöttek. Reptéri gyorsvasút, olajvezeték, "szupergyors" határátkelőhely is létesül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×