eur:
386.44
usd:
355.42
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke az MSZP-Párbeszéd megválasztott országgyűlési képviselőiének tanácskozása után tartott sajtótájékoztatón a Képviselői Irodaházban 2018. április 18-án.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Ősszel még hezitált Karácsony Gergely

Már ősszel sem zárkózott el Karácsony Gergely attól, hogy elinduljon a főpolgármester-jelölti előválasztáson. A Párbeszéd társelnöke erről szeptemberben, az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt.

„Nem biztos, hogy én leszek erre a legalkalmasabb, de nem zárkózom el” - mondta Karácsony Gergely szeptemberben az InfoRádió Aréna című műsorában. Akkor még alapvetően arra készült, hogy Zuglóban indul el az önkormányzati választáson, de már akkor sem zárkózott el attól, hogy főpolgármester-jelöltként is ringbe szálljon.

A Párbeszéd társelnöke, Zugló polgármestere akkor azt mondta: indulása attól függ, hogy létrejön-e egy olyan együttműködés, ami érdemi győzelmi esélyekkel bír, de akkor is megtisztelve érzi magát, ha Zuglóban indulhat újra.

Karácsony Gergely korábban hangsúlyozta, hogy nem a saját pártja jelöltje lenne, hanem egy széleskörű együttműködés képviselője. Emiatt támogatta az előválasztás megrendezését is, hogy

ne a tárgyalóasztaloknál, a pártok alkui alapján dőljön el, ki indul.

A Párbeszéd társelnöke végül múlt pénteken jelentette be hivatalosan, hogy részt vesz az előválasztáson.

Ugyanebben az Aréna című műsorban Tóth Bertalan, az MSZP elnöke is szükségesnek nevezte az előválasztás megtartását, és már akkor jelezte, hogy ezen Horváth Csaba fővárosi MSZP-s képviselő is elindulhat.

Az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztás célja, hogy közös kihívót találjanak Tarlós István főpolgármesternek, aki a következő választáson is elindul. Február 3-ára lehet meg az első forduló győztese. Az eddigi információk szerint a szocialista Horváth Csabára és Karácsony Gergelyre lehet voksolni.

A második körben, júniusban, már az európai parlamenti választás után az első körben győztes jelölt mérkőzhet meg a végső jelöltségért a függetlenként induló, de az LMP által támogatott Puzsér Róberttel, a Liberálisok jelöltjével, Sermer Ádámmal és a Momentum jelöltjével, illetve azzal, aki még addig beszáll a küzdelembe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"Nagy erejű ütközés történt" - folyik a keresés a verőcei hajótragédia után

Már inkább az áldozatok kereséséről szól a kiterjedt kutatás a Dunán - mondta a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője az M1 televízióban hétfő reggel. Egy ember kimenekült, két holttest megvan, a többiek nincsenek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Több megyében heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Több megyében heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Heves zivatarok alakulhatnak ki a délnyugati vármegyékben kedden - figyelmeztet a HungaroMet Zrt. Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Baranya, Somogy, Tolna, Zala vármegyében kedden hevesebb zivatarok kialakulására kell számítani, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is. Emiatt a négy érintett vármegyére másodfokú (narancs) figyelmeztetést adtak ki. Az ország többi részére zivatar veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, ott elsősorban a villámlás jelent veszélyforrást, emellett eseteként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×