eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Nyitókép: Mediamix

"Ez nem a vég, hanem a kezdet" - ellenzéki reakciók a túlóratörvény aláírására

További ellenállást, harcot hirdettek az általuk "rabszolgatörvénynek" nevezett jogszabály ellen.

Tiltakozott több ellenzéki párt amiatt, hogy Áder János államfő aláírta a munka törvénykönyvének az önkéntes túlmunkaidő bővítéséről szóló módosítását, és további ellenállást, harcot hirdettek az általuk "rabszolgatörvénynek" nevezett jogszabály ellen.

A Köztársasági Elnöki Hivatal csütörtökön tette közzé a honlapján Áder János nyilatkozatát, amelyben az államfő bejelentette, hogy a jogszabály megvizsgálása után aláírta a munka törvénykönyvének módosítását.

Erre reagálva a Jobbik közleményében azt írta: a kormány után most

a köztársasági elnök is "teljesítette a külföldi nagyvállalatok parancsát"

azzal, hogy aláírta a "rabszolgatörvényt". Azt hangsúlyozták: a Jobbik még nagyobb intenzitással fog harcolni Orbán Viktor miniszterelnök "korrupt és álnemzeti rendszere ellen", és erre a harcra szólítanak fel "minden tisztességes magyar embert".

A Demokratikus Koalíció (DK) úgy fogalmazott: "a fideszes pártkatona, Áder János, akit a DK sosem fogadott el köztársasági elnöknek, aláírta a magyarok millióit megnyomorító rabszolgatörvényt". Közleményükben azt írták:

ezzel a gesztussal az államfő "újra bűnrészessé válik, de egyúttal tovább erősíti az ellenállást, és rászabadítja az ország haragját Orbánra".

Az LMP értékelése szerint Áder János ismét bebizonyította, hogy "nem a köztársaság, nem a magyar munkavállalók, hanem csak és kizárólag a Fidesz és a külföldi nagyvállalatok érdekeit képviseli" köztársasági elnökként. Az LMP teljes politikai közössége a munkavállalók és a szakszervezetek oldalán áll - tette hozzá a párt, amely közleményét azzal zárta:

"Ez nem a harc végét jelenti. Ez a harc kezdete!".

A Liberálisok szerint Áder János, a Fidesz korábbi alelnöke és egykori frakcióvezetője a "magyar emberek helyett kizárólag az Orbán-kormány érdekeit képviseli". Véleményük szerint

a törvény tartalma és elfogadásának módja is szembemegy a munkavállalók alapvető jogaival

és a demokratikus értékekkel. "A Liberálisok továbbra is kiállnak a munkavállalók érdekei mellett és támogatják a tüntetéseket, a több helyen meghirdetett bojkottot és az országos sztrájkot is" - írták közleményükben.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×