eur:
393.06
usd:
363.27
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Pixabay.com

Új, környezettudatosságot célzó kezdeményezés indul Magyarországon

Több minősítési folyamaton is átesnek azok a cégek, szolgáltatások, vállalatok, amelyek megkapják a Green Brands elismerést. Azokat a márkákat támogatják, amelyek növelik a fogyasztók tudatosságát, környezetbarát módon működnek és termelnek. Minderről Wiszkidenszky András, a Green Brands regionális igazgatója beszélt az InfoRádiónak.

„Ahogy a neve is mondja, ez a zöld márkáknak a kitüntetése” – mondta Wiszkidenszky András. A Green Brands regionális igazgatója hozzátette: ezzel ismerik el azokat a cégeket, márkákat, termékeket és szolgáltatásokat, amelyek igyekeznek ökológiailag fenntartható módon működni.

A Green Brands egy olyan tanúsítvány, mely egy 60-70 kérdésből álló, a vállalat minden működési területére kiterjedő auditról szóló értékelés. „Azt is jelenti, hogy a vállalat megfelelt egy nemzetközi sztenderdnek, nemzetközi eljárásrendnek” – fogalmazott a szakember. Az értékelést egy egy bécsi intézet végzi, az oklevelet is ő állítja ki – tette hozzá.

„Azokat a vállalatokat illeti ez meg, és azokat értékeljük, akik törődnek általában a környezettel, és törődnek azzal, hogy hogyan állítják elő azt a terméket vagy szolgáltatást”

– emelte ki.

Vizsgálják a cég környezetvédelemmel kapcsolatos intézkedéseit, a hulladék- és energiagazdálkodási tevékenységét, de a társadalmi felelősségvállalást is értékelik – árulta el Wiszkidenszky András. Az elismeréshez szükséges vizsgálatra jelentkezni kell, de egyes partnerek és zsűritagok jelölhetnek cégeket.

A Green Brands 9 éve működik német nyelvterületen, körülbelül 150 cég részesült az elismerésben. Magyarországon ezekben a napokban indul a kezdeményezés – mondta a szervezet regionális igazgatója.

A tanúsítvány értéke a fogyasztók környezettudatosságától is függ

– hangsúlyozta Wiszkidenszky András.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Július 7-én tartják a francia nemzetgyűlési választások második fordulóját, amelynek legnagyobb kérdése, hogy a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés és szövetségesei megszerzik-e az abszolút többséget, azaz a 289 képviselői helyet. A radikális jobboldali párttal szemben hatalmas visszalépési hullám zajlott le az Új Népfrontban egyesült baloldal, illetve az Emmanuel Macron elnök mögött álló centrista blokk képviselőjelöltjei között, ami könnyen meghiúsíthatja Le Pen álmait a kormányrúd megszerzésére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×