eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Az új generációra voksol Szelényi Zsuzsanna

Az új generációra voksol Szelényi Zsuzsanna

Az LMP-t és a Momentumot kívánja támogatni a jövőben a politizálástól egy időre hátrébb lépő független országgyűlési képviselő. Szelényi Zsuzsannát kérdeztük döntésének okairól.

A Fideszben és legutóbb az Együtt színeiben szereplő politikus az InfoRádiónak azt mondta: nem csalódásként, hanem tapasztalatként éli meg, hogy kétszer is váltott. Elvei nem változtak az elmúlt 30 évben, továbbra is hisz Európában és a kapitalizmusban. Szelényi Zsuzsanna kifejtette, hogy

a mostani kampányban is részt vesz majd, az új generáció mellett.

Szerinte Szél Bernadett és a Momentum olyan csoportosulást képviselnek a magyar politikában, amelynek komoly jövője lehet. 

Eddigi politikájától azt mondta, nem gondolja, hogy egy harmadik pártot kéne választania, azért hogy talpon maradjon. Ő mindig egy misszió alapján viselkedett, továbbra is úgy véli, hogy

egy lehetőség van a tartós sikerre, ez az európai civilizáció központjához tartozás.

A politikus szerint ebbe nem fér bele a billegés, a Kelet felé nyitás, ez egy bizonytalan jövőt mutat egy olyan pici államnak, mint Magyarország. Hozzátette: a tekintélyelvűség pont annak vet gátat, amire most nagy szükség van, az alkalmazkodásnak.

Szerinte óriási probléma, hogy

ma nem képviseli senki azt, hogy a technológiai váltáshoz milyen áldozatvállalás szükséges, 

ezért meg kell mutatnia magát egy olyan politikai csoportosulásnak, amely elkötelezett Magyarország európai pályára állítása mellett.

Szelényi Zsuzsanna 1990–1994 között országgyűlési képviselő volt a Fidesz színeiben, egyben az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének tagja. Az 1994-es választás után távozott a pártból. 2013 márciusában az Együtt 2014 választási szövetség alapítója. Bajnai Gordon mandátumáról való lemondása után bekerült az Országgyűlésbe. 2017 júniusában bejelentette lemondását az elnökségi tagságáról és kilépését a pártból.

Szakterületei a nemzetközi kapcsolatok, fejlesztéspolitika, oktatáspolitika, az emberi jogok, a nők jogai.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×