eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Fordulat jöhet a metrós népszavazás ügyében

Fordulat jöhet a metrós népszavazás ügyében

Elfogadhatónak tartja a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége a félpályás liftekkel megvalósuló akadálymentesítést a 3-as metróban. Ha ezeket felépítik, a népszavazásra sem lesz szükség.

Okafogyottá válhat a 3-as metró akadálymentesítéséről szóló népszavazás – ezt a kezdeményező Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője is megerősítette, hangsúlyozva, hogy egyelőre nem oldódott meg minden probléma.

„Biztatóak a kezdetek, és ha ezek a jövő  szerdai közgyűlésen megerősödnek, akkor megfontoljuk a további lépéseket.

Azért kerültek a tárgyalások jobb pozícióba, mert hónapokon, éveken keresztül a főváros vezetése nem foglalkozott sem a mozgássérültek, sem a babakocsis kismamák, sem az idősek igényeivel. Azóta gyorsultak fel a tárgyalások, amióta a népszavazást bejelentettük és az aláírásgyűjtés megkezdődött” – mondta Horváth Csaba.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) elnöke sem tartja fontosnak a népszavazást,

mivel 20 állomásból 18-nál várhatóan megoldják az akadálymentesítést. „Én nagyon remélem, hogy a tárgyalások előrehaladásával okafogyottá válik, és a népszavazásra fordítandó költségek esetleg segíthetnék az Ecseri út és a Pöttyös utcai megállók akadálymentesítését” – mondta Kovács Ágnes.

Fordulat jöhet a metrós népszavazás ügyében

Arról is beszámolt, hogy kedden egyeztetett a főváros és a metróberuházás projektjének képviselőivel és elfogadhatónak tartja az akadálymentesítésre szánt eszközöket.

„Állomásról állomásra áttekintettük, hogy milyen lehetőségek vannak”

– mondta Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége elnöke. Hozzátette,  a 8 állomásból a 6 állomásnál tervezett ferdepályás liftek felszerelését a legoptimálisabb megoldásnak tartották. Továbbá, ha az akadálymentesítésre bekért ajánlatok megérkeznek, akkor a főváros, a projektigazgatóság, illetve a MEOSZ szakértői újra összeülnek és áttekintik a terveket.

A MEOSZ elnöke továbbra is szorgalmazza, hogy a Pöttyös utcai és az Ecseri úti megállót is akadálymentesítsék. Erről még nincs döntés, de a szakemberek szerint ha ez megvalósul, akkor ennél a két megállónál a hagyományos liftek építése lenne a legjobb megoldás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×