eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Csak elektromos autók járhatnának Németországban? - lapszemle

A Népszabadság szerint a Keleti pályaudvaron toboroz munkatársakat a MÁV. Újra kimondatná a párt több meghatározó politikusa az LMP kongresszusával, hogy önállóan készülnek a 2018-as választásra – tudta meg a Magyar Nemzet.

A Népszabadság szerint a Keleti pályaudvaron toboroz munkatársakat a MÁV, a hangosbeszélő is arra buzdítja a vonatokon az utasokat, hogy csatlakozzanak a céghez. A MÁV dolgozók szerint a munkaerőhiány egyik oka az alacsony kereset. Egy kezdő mozdonyvezető például pótlékokkal együtt havi nettó 160-190 ezer forint között kereshet a MÁV-nál, idehaza magáncégeknél azonban ennek akár a dupláját is megkaphatja, külföldön pedig még többet.

A kormány - a közúti fuvarozói adatszolgáltatáshoz hasonlóan - bevezetné a vasúti szállítmányok online nyomon követését is, elektronikus vasúti áruforgalom-ellenőrző rendszer néven - számol be a Magyar Idők. A hazai vasút-társaságokat

Újra kimondatná a párt több meghatározó politikusa az LMP kongresszusával, hogy önállóan készülnek a 2018-as választásra – tudta meg a Magyar Nemzet. A javaslatot beterjesztők abban bíznak, hogy gyakorlatilag egyhangúlag dönthet így a párt legfőbb döntéshozó fóruma. Szél Bernadett, az LMP társelnöke a lap megkeresésére megerősítette az értesülést, és emlékeztetett, hogy Schiffer András távozása után már jelezték, hogy van, ami változatlan marad. Ez pedig a szövetségi politika.

Nyilvánosságra hozza a Nemzeti Emlékezet Bizottsága az 1956-os forradalom és szabadságharc utáni megtorló gépezet kulcsszereplőinek, a Nagy Imre-pert előkészítő, úgynevezett K részleg belügyeseinek nevét - közli a Magyar Idők. A Nagy Imre miniszterelnök kivégzésének és újratemetésének emléknapjához kapcsolódva bemutatandó Kék füzet a cikk szerint pontos képet ad a Kádár-rezsim legmegbízhatóbb elvtársainak életútjáról.

Máris tiltakozik Szerbia, mert a magyar hatóságok a hétfőn elfogadott módosítás értelmében visszakísérik a határra a kerítés 8 kilométeres közelében feltartóztatott migránsokat. Szerbia nem engedi meg, hogy Magyarországról vagy bármely más országból erővel küldjenek vissza migránsokat a területére, és magyarázatot fog kérni a magyar hatóságoktól az új törvényről – jelentette ki a szerb szociálisügyi miniszter.

Negyedével csökken a kivágásra ítélt fák száma az Orczy-kertben, 135 helyett 101 fát pusztítanak el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovica Campusának beruházása miatt - írja a Népszabadság az egyetem tegnapi lakossági fórumára hivatkozva. A VIII. kerület nem ajánlott fel elég területet a fapótlásra, ezért az ültetések egy részét pénzben váltják meg. Ehhez várják a lakosság ötleteit, hová kerüljenek az új fák a környéken.

Elkelt Budapest első designhoteljeinek egyike - tudta meg a Napi.hu. A Lánchíd 19 hotelt egy ukrán hátterű pénzügyi befektető társaság vásárolta meg. Az adásvételi megállapodás értelmében a Duna-Resort még 15 évig üzemelteti a szállodát, amelynek neve és stílusa is változatlan marad.

A Portfolion arról olvashatnak, hogy Norvégia után Németországban is betiltanák a benzines és a dízeles autókat. Előbbiben 2025-től, utóbbiban pedig a német gazdasági miniszterhelyettes szavai szerint 2030-tól csak olyan autókat regisztrálhatnak a hatóságok, amelyek nem bocsátanak ki káros anyagot. Eszerint a teljes német autópiac átállhat az elektromos autókra.

A pénzcentrum.hu arról ír, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség a tiszta nyereség 30 százalékát osztja szét az Európa Bajnokságon szereplő válogatott játékosai között, ám minden mérkőzésnek más díjazása van, a továbbjutást pedig külön prémiummal jutalmazzák. Augusztusban lesz végleges, hogy melyik csapat mennyit kap, attól függően, hogy ki ellen játszik és meddig jut a tornán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×