eur:
396.96
usd:
355.96
bux:
74510.83
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Halálesetek miatt indult vizsgálat – a nap hírösszefoglalója

Vizsgálatot rendelt el az ÁNTSZ az Országos Kardiológiai Intézetben történt halálesetek miatt. Lapértesülés szerint támogatott gyógyszerek illegális külföldre juttatása miatt zárhatnak be patikákat. A szülőföld által biztosított élettér betöltésének szükségességéről beszélt a csíksomlyói búcsú ünnepi szónoka.

Vizsgálatot rendelt el az ÁNTSZ a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben az elmúlt napokban történt halálesetek miatt. Hárman vesztették életüket heveny lefolyású, lázas betegségben. A kórház pénteken közölte: az elmúlt néhány napban öt súlyos szív- és érrendszeri, keringési betegségben szenvedő, intenzív kezelésben részesülő betegnél alakult ki lázas állapot, hárman közülük meghaltak. A tájékoztatás szerint a történtek ellenére folyamatos és zavartalan a betegellátás az intézményben.

Támogatott gyógyszerek illegális külföldre juttatása miatt zárhatnak be patikákat - írja a Magyar Idők. A hatóságok tavaly a mintegy 2400 magyarországi gyógyszertár csaknem felét vizsgálták és 450 helyen találtak szabálytalanságokat. Az illegális gyógyszer-kereskedelem új módszerének lényege, hogy a diplomás gyógyszerész saját célra szinte bármilyen medicinát megkaphat a patikában, illetve külföldi vényre is kiadhat orvosságot. A közvetítő több patikát bevonva jelentősebb mennyiséget is kijuttathat az országból.

Eddig 150 ezren keresték fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapjának szja-bevallásról szóló oldalát. A lap korszerű és könnyen követhető útmutatást ad, ábrákkal, tájékoztatókkal, tanácsokkal segít a bevallást készítőknek. Az adózó e-mailben is kérhet segítséget a NAV munkatársaitól.

A szülőföld által biztosított élettér betöltésének szükségességéről beszélt a csíksomlyói búcsú ünnepi szónoka. Csintalan László tiszteletbeli kanonok és főesperes, csíkdelnei plébános hangsúlyozta: a zarándoklatból kell erőt meríteni ahhoz, hogy ne néptelenedjenek el a falvak, ne fogyatkozzon a magyarság és a szülőföld. A prédikációt százezrek hallgatták a csíksomlyói hegynyeregben.

Felszentelték Veresegyház új katolikus templomát. Az ünnepségen Beer Miklós váci megyéspüspök arra hívta fel a figyelmet, hogy míg Nyugat-Európában templomokat zárnak be, Magyarországon újak épülnek. Pásztor Béla polgármester bejelentette, hogy a tervek szerint 2017. szeptember 1-jén megnyílik a katolikus középiskola Veresegyházon.

Bírálta a kormány Brüsszelnek üzenő óriásplakát-kampányát az MSZP európai parlamenti képviselője, aki fölösleges kiadásnak tartja az erre költött összeget. Ujhelyi István közleményében kifogásolta a kvótanépszavazást is, mert álláspontja szerint annak eredménye jogilag közömbös, értelmezhetetlen, az uniós döntéshozatal szempontjából nincs érdemi jelentősége, mert nem írja felül az Európai Tanács döntését.

Az eddigi stabilról leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta Lengyelország államadós-besorolását a Moody's. A nemzetközi hitelminősítő elsősorban azzal indokolta a döntést, hogy nőtt a költségvetési kockázat, és kiszámíthatatlanabbá vált a gazdaságpolitikai döntéshozatal.

Rio de Janeiróban csak napokkal az olimpia kezdete előtt nyílik meg az új metróvonal, és akkor is csak fél kapacitással működik majd. A szövetségi állam közlekedési minisztere azt közölte: problémák voltak a finanszírozással, de a szeptemberi paralimpiai játékokra teljesen elkészül a beruházás.

Meggátolja gyógyszerei felhasználását halálos ítéletek végrehajtásához a Pfizer. A legnagyobb amerikai gyógyszergyártó előtt világszerte mintegy 25 cég hozott hasonló döntést. A Pfizer forgalmazási korlátokat állít bizonyos termékek elé, amelyekkel halálos ítéletek végrehajtására használt injekciókat készítettek egyes amerikai államokban.

Címlapról ajánljuk

„Volt, amikor eltúloztuk a Covid-fenyegetést”

Eltúloztuk a Covid-fenyegetést – erről beszélt Anglia tiszti főorvosa a Nagy-Britanniában máig folyó pandémiavizsgálat során. Az ajánlások miatt szerinte például szívbetegek nem mentek kórházba.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 19:10
×
×
×
×