eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Van, aki jól jár a CSOK-kal - lapszemle

A Magyar Nemzet a KSH adatait idézi. Ez alapján hat év alatt kilencven százalékkal lett több a háziorvossal nem rendelkező, helyettesítéssel ellátott körzetek száma. A Nyugat-Dunántúlon például az emelkedés három és félszeres. Ezzel párhuzamosan nőttek a háziorvosok terhei is.

A Népszabadság két, az MSZP elnöki székére pályázó jelöltet, Molnár Gyulát és Szanyi Tibort kérdezte arról, miért ők lennének az ideálisak arra, hogy győzelemre vezessék a szocialistákat 2018-ban. Szanyi valódi baloldali programját, Molnár nyitási politikáját hangsúlyozta.

A Magyar Idők arról ír, hogy egymillió helyett eddig csak néhány ezer aláírást gyűjtött össze az a baloldali szervezet, amely petíciójával azt akarja elérni, hogy Magyarország ellen a demokratikus értékek megsértése miatt európai uniós eljárás induljon.

Az Európai Humanista Föderáció nevű szervezet polgári kezdeményezését tavaly november 30-án vette nyilvántartásba az Európai Bizottság, s idén november 30-ig van idejük a szükséges számú szignó összegyűjtéséhez.

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy az ingatlanfejlesztők biztosan jól járnak a családi otthonteremtési támogatással. Az igénylők egy része viszont egy nehezen magyarázható törvénymódosítás, illetve a késedelmes tájékoztatás miatt pórul járhat.

A Népszabadságból megtudhatják, hogy összesen mintegy nyolcmilliárd forintért adtak el eddig ingatlanokat az egykori SCD-birodalom balatoni portfóliójából. A huszonhárom kemping és szálloda közül a lap információja szerint tizenhárom kelt el.

A Magyar Idők szerint bár a diszkont-légitársaságok kedvelik, a sokak által Ferihegy szégyenfoltjának tekintett bádog utasterminál napjai meg vannak számlálva. Amikor elkészülnek az új utasmólók, vagyis legkésőbb 2018 közepére elbontják az úgynevezett „alapszolgáltatatást nyújtó beszállítókapukat”.

A Napi.hu összeállításából megtudhatják: az elmúlt 5-6 évben mintegy 9000 milliárd forintot költött a fejlesztéspolitika munkahelyteremtésre, amiből mindössze 81 ezer új munkahely jött létre. Tehát hiába öntöttünk rengeteg pénzt a rendszerbe, úgy tűnik, pénzen nem lehet munkahelyeket vásárolni.

A Portfolió az EOS vezetőinek nyilatkozatait idézve arról számol be, hogy a Nemzeti Eszközkezelő és a magáncsőd mellett nem tűnik célszerűnek új programba belevágni, ezeket kellene továbbfejleszteni. A követelésvásárlással és -kezeléssel foglalkozó cégcsoport ügyvezető igazgatója, Thummerer Péter szerint egyértelműen van jövője a nem teljesítő jelzáloghitelek bankoktól történő megvásárlásának, ugyanakkor több százmilliárdos nagyságrend nem várható a piactól.

A pénzcentrum.hu a magyar kisvállalkozások buktatóiról ír. A vállalkozásoknak az ötöde egyáltalán nem tudja az elhasználódott tönkrement eszközeit lecserélni. A legtöbben pénzhiányra vagy a hosszú megtérülési időre panaszkodnak, pedig ma már számos kedvező lehetőség nyílik a kisvállalkozások finanszírozási problémáinak megoldására.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×