eur:
394.99
usd:
367.79
bux:
71586.1
2024. július 2. kedd Ottó

Szijjártó Péter kitüntette a Magyarország Barátai Alapítvány alapító tagjait

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Magyarország Barátai Alapítvány két alapító tagját, Lajtha Ábelt és Radda Istvánt tüntette ki a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata elismeréssel pénteken Budapesten.

A tárcavezető a kitüntetés átadásakor mondott beszédében kiemelte: Magyarország igaz barátait ismerik most el. Ha van a kormánynak olyan feladatokkal rendelkező tagja, akinek nap mint nap szembesülnie kell azzal, hogy Magyarországnak nemcsak barátai vannak, akkor az a külügyekért felelős miniszter - magyarázta.

Hangsúlyozta: manapság, amikor nemcsak barátaink és jóakaróink vannak, igazán szükség van barátokra. Amikor "a képmutatás és a politikai korrektségnek nevezett csapda áll folyamatosan velünk szemben", szükség van arra, hogy "legyenek olyan igaz hazafiak, akik Magyarország jó hírnevét öregbítik", objektív képet adnak róla, és elég bátrak ahhoz, hogy "sokszor ellenséges, de legalábbis megkérdőjelező közegben" is kiálljanak érte - fogalmazott Szijjártó Péter.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×