eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

800-nál is több ismeretlen hottest van az országban - lapszemle

A Magyar Nemzet arról ír, hogy kilenc hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott a gyömrői polgármester. A Magyar Idők cikke szerint már a titkosszolgálatokat is bevonták az offsore-ügyek vizsgálatába.

A Magyar Idők cikke szerint jelenleg valamivel több mint 800 ismeretlen holttest, illetve testrész szerepel az Országos Rendőr-főkapitányság körözési nyilvántartási rendszerében. Az ismeretlen holttestek azonosításával egy külön csoport foglalkozik a rendőrségen belül. A legtöbb azonosítatlan elhunyt hajléktalan volt, őket ugyanis gyakran családjuk, vagy a környezetükben élők sem keresik, nem tesznek bejelentést, sokszor azt hiszik, a régen látott ember valahol börtönben ül.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy kilenc hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott a gyömrői polgármester. Gyenes Leventét hetedrendű vádlottként ítélték el a kecskeméti számlagyárként ismertté vált perben, folytatólagosan elkövetett adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt. Az elsőrendű vádlottra hét év letöltendő szabadságvesztést rótt ki a Szegedi Ítélőtábla. A gyömrői városvezetőnek a jogerős ítélet kézhezvételétől számítva három napja lesz, hogy értesítse a képviselő-testületet, és eldöntse: lemond-e hivataláról.

A Napi.hu összeállítást közöl a népességfogyás hátteréről, amelyből kiderül: a KSH adatai szerint az Európai Unió 28 tagállamából Magyarországon az ötödik legkedvezőtlenebb a halálozási ráta. A halálozások felében keringési betegség volt a kiváltó ok, ötöde esetében agyi érbetegség miatt következett be a halál.

A Magyar Idők cikke szerint már a titkosszolgálatokat is bevonták az offsore-ügyek vizsgálatába. Az Országos Rendőr-főkapitányság közlése szerint az ügyek magyarországi szálainak felderítésére a Nemzeti Nyomozó Iroda tízfős nyomozócsoportja eddig közel ötszáz céget vizsgált meg, ellenőrizték azt is, hogy az egyes vállalkozásoknak lehetett-e szerepük korábban lefolytatott büntetőeljárásokban.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy bár az olasz fél még januárban arra kérte a magyar kormányt: hagyja Milánóban a világkiállítás magyar pavilonját, erről magyar részről a mai napig nem született döntés. Ha az épület nem marad, akkor azt a hatályban lévő szerződés értelmében május végéig le kell bontani. A világkiállítás helyszínét az olasz állam tudományos kutatóintézetté alakítaná, a magyar pavilon az Olasz Technológiai Intézet egy részének adna otthont.

A Portfolio összeállítása szerint még soha nem volt ilyen magas az Egyesült Államokban a 24 és 34 év közötti, szüleiknél élő fiatalok aránya, mint most. A fő gondot az elemzés szerint az jelentheti, hogy nagyon megnőtt a lakások bérleti díja, ugyanakkor azt is hozzáteszi: nem csak gazdasági okai vannak a fiatalok szülői házban maradásának.

GAZDASÁGI LAPSZEMLE

A Magyar Idők arról ír, hogy az Állami Számvevőszék jelentése szerint az egészségügyet az elmúlt években súlyos szabálytalanságok, közbeszerzési anomáliák jellemezték. Az ÁSZ felügyeleti vezetője a lapnak azt mondta: a hiányosságok leküzdéséhez elkerülhetetlen, hogy az oktatási intézményekhez, vagy a közcégekhez hasonlóan a kórházak pénzügyeinek irányítását is megerősítse az állam.

A Napi.hu összeállításából kiderül: bár a februári kiugró adathoz képest márciusban visszafogottabban emelkedett az e-matricákból származó árbevétel, még mindig 18 és fél százalékkal többet költöttek az autósok erre a célra, mint tavaly ilyenkor. Ez 641 millió forinttal jelent többet, mint egy évvel korábban.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy Budapesten nyitotta meg európai képviseleti irodáját a kínai CRRC Industrial Investment Co. Ltd. cégcsoport, amely a világ legnagyobb vasútijármű-gyártójának mondja magát, ám az európai piacot elsősorban a városi közlekedésben meghatározónak szánt szuperkondenzátoros buszokkal, villamosokkal szeretné meghódítani. A járművek a megállóban fel- és leszállás közben állva kapnak annyi energiát, ami utána 8-10 kilométeres táv megtételére is elég lehet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×