eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Pénzzel támogatja kárpátaljai utazásunkat a Rákóczi Szövetség

A Rákóczi Szövetség kárpátaljai utazási pályázatot hirdet nyugdíjas egyesületek, klubok és helyi egyházi közösségek csoportjai számára. A programra május 27-ig lehet jelentkezni.

„Ez egy rendhagyó pályázati program a Rákóczi Szövetség életében. A szövetség nagyrészt az ifjúságra koncentrál, de Kárpátalja a legnehezebb helyzetben lévő magyar közösség a Kárpát-medencében. Ezért a Kárpátaljáért felelős kormánybiztossággal együttműködve egy olyan programot hirdetünk, ami a magyarországi nyugdíjas és egyházi közösségeket igyekszik megszólítani. Arra biztatjuk a szervezeteket és polgári társaságokat, hogy látogassanak Kárpátaljára, és ha szerveznek egy kulturális-történelmi kirándulást, akkor ahhoz a Rákóczi Szövetség egy utazási kerettámogatást biztosít, amelynek az értéke utazásonként 200 ezer forint” - mondta Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség főtitkára.

Hozzátette: ezzel a kárpátaljai idegenforgalom erősödését szeretnék előmozdítani és megerősíteni az ott élő magyar embereket abban, hogy a szülőföldön maradásukra szükség van.

„Az ilyen típusú látogatások és az ott elköltött forintok segítik az ott élő magyar emberek mindennapjait. Mi azt gondoljuk, hogy amennyiben egy magyarországi utazótársaság Kárpátaljára látogat, az erőt adhat az ottani magyar közösségeknek” - fogalmazott a a Rákóczi Szövetség főtitkára.

Csáky Csongor elmondta, hogy a Rákóczi Szövetség többféle formában próbál Kárpátalján is tevékenykedni, az ifjúságszervezéstől a különböző civil programokig.

„A különféle korábbi negatív hírek, amelyek Magyarországra is eljutottak Kárpátaljáról Ukrajnával kapcsolatban, sokakat visszatartottak attól, hogy elinduljanak. De nekünk meggyőződésünk az, hogy aki Kárpátaljára látogat, az biztonságban érezheti magát” - hangsúlyozta Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség főtitkára az InfoRádiónak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×