eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Rendőrkézen a Molotov-koktélos támadók?

Több embert is őrizetbe vett a rendőrség az MSZP-politikusok elleni Molotov-koktélos támadások ügyében - értesült az InfoRádió. A hírt egyelőre senki nem erősítette meg.

Február 8-ra virradóra ismeretlenek három településen - Gödön, Dunaújvárosban és Kunhegyesen - összesen négy szocialista politikus házára dobtak robbanó benzines palackokat.

A Központi Nyomozó Főügyészség terrorcselekmény bűntette miatt rendelt el nyomozást.

A főügyészség egyesítette ezeket az ügyeket a Kóka János SZDSZ-elnök és a Hiller István MSZP-alelnök házát ért decemberi támadások miatt indult nyomozásokkal.

Ezzel egyidőben a rendőrség Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter kérésére kiemelt jelentőségű ügyként kezelte az esetet és 10 millió forintra emelte a nyomravezetői díjat.

Pénteken hajnalban a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai egy szegedi testvérpár lány és fiú tagjának lakásain tartottak házkutatást - tájékoztatta az MTI-t Tóth László ügyvéd, aki 2007. márciusban egy, az interneten megjelent fenyegető videofelvétel miatt indult ügyben képviselte a fiatalokat.

Délelőtt a testvérpár lány tagja arról tájékoztatta az ügyvédet, hogy egy terrorcselekmény gyanúja miatt indult nyomozás során hallgatják meg tanúként őket. Mivel gyanúsítotti kihallgatásra eddig nem került sor, ügyvédi meghatalmazást még nem kapott ebben az ügyben - tette hozzá Tóth László.

Címlapról ajánljuk
Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

A megtermelt élelmiszerek több mint harminc százaléka a szemetesbe kerül, miközben napjainkban már a fejlett országok szegényebb polgárai is kénytelenek lejjebb adni fogyasztásuk mennyiségéből vagy minőségéből – mondta az InfoRádióban az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet ügyvezetője. Dexler Dóra figyelmeztetett: nem jó az sem, ha csak a spórolásra gondolunk, mert a legolcsóbb élelmiszer nem feltétlenül a legjobb minőségű.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Magyarországot megállítja egy betonfal

Magyarországot megállítja egy betonfal

Az elmúlt évtizedben Magyarországon jelentősen nőtt a foglalkoztatottak száma, azonban a demográfiai változások egyre nagyobb kihívásokat jelentenek a munkaerőpiac számára a jegybank friss elemzése szerint. A népességcsökkenés és a társadalom idősödése miatt a munkaerő-tartalékok szűkülnek, ami a foglalkoztatási növekedés korlátait jelzi. A következő években már nagyon nehéz lesz növelni a foglalkoztatást, miután a népességfogyás meg fogja haladni az előző másfél évtized átlagát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×