eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Elfogták az Il Ferro egyik vezetőjét

Sikkasztás, csalás és pénzmosás gyanújával őrizetbe vette az autóreklámokkal foglalkozó Il Ferro Kft. egyik korábbi vezetőjét a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága - mondta az InfoRádiónak a szervezet szóvivője. Sipos Jenő hozzátette: még egy embert köröznek az ügyben.

Számvitel rendjének megsértése miatt tavaly július közepén ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága az Il Ferro Kft. ügyében - tájékoztatta az InfoRádiót a szervezet szóvivője.

Sipos Jenő közölte: az eljárás során beszerzett bizonyítékok miatt a nyomozás a VPOP hatáskörébe nem tartozó bűncselekményekre - sikkasztás, csalás, pénzmosás - is kiterjedt.

A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője elmondta: az Il Ferro Kft. egyik korábbi vezetőjét őrizetbe vette a szervezet, egy másik, a bűncselekménnyel kapcsolatba hozható embert azonban még köröznek.

A gyanúsítottak az Il Ferro Kft.-nek befizetett összegek jelentős részét - körülbelül 683 millió forintot - különböző tranzakciókkal kivontak a gazdasági társaság vagyonából, majd készpénzként felvették és sajátjukként rendelkeztek vele - közölte Sipos Jenő.

A szóvivő hozzáfűzte: a nyomozás során több mint 100 millió forint értékben foglaltak le gépjárműveket és ingatlanokat, ezekből fedezhető a kárbiztosítás.

Sipos Jenő közölte: a nyomozás és az adatgyűjtés folytatódik.

Az Il Ferro Kft.-nél tavaly télen kezdődtek a problémák, akkor az autóreklámokkal foglalkozó társaság ügyvezető igazgatója, Körmendi Ákos az InfoRádiónak elmondta: a február-március-áprilisra járó pénzt később utalják át, illetve ennyivel meghosszabbodik a reklámszerződés.

A fizetés azonban elmaradt, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság tavaly májusban, csalás megalapozott gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen nyomozást indított az Il Ferro Kft. ügyében.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×