eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

A Fidesz emeli a tétet: már az 1000 forintos vizitdíjról van szó

A március 9-ei népszavazás tétje már nemcsak a háromszáz forintos vizitdíj, hanem az ezerforintos vizitdíj megelőzése is - jelentette ki Mikola István, a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa.

Nőtt a népszavazás tétje: amennyiben nem lesz sikeres a referendum, biztos, hogy jelentősen meg fogják emelni a vizitdíjat - fogalmazott az ellenzéki képviselő.

Mint mondta, a világon a piaci egészségügyi rendszerek példája azt mutatja, hogy hatféle technikával tud plusz bevételhez jutni a magánbiztosító vagy pénztár.

Ezek közül az egyik preferált megoldás a beteg által fizetett önrész, vagyis a vizitdíj és a kórházi napidíj megemelése, hiszen ez a szolgáltatás igénybevételét is visszaszorítja - jelentette ki Mikola István.

Mikola István a bevételnövelő módszerek között említette még a járulékemelést, a gyógyító szolgáltatások árának csökkentését a kórházak felé, a betegek "alulkezelését", illetve a "lefölözést", amely a biztosító számára kisebb kockázattal járó, egészséges emberek kiválasztását jelenti, valamint az "átléptetést", amellyel a biztosító megszabadulhat a nagy ráfordítást igénylő, súlyos betegektől.

A fideszes politikus felidézte, hogy 2006-ban Kökény Mihály és Vojnik Mária, az MSZP egészségügyi szakpolitikusai, valamint Kuncze Gábor, az SZDSZ akkori elnöke is tagadta, hogy fizetős egészségügyet akarnának bevezetni, most pedig Juhász Ferenc, az MSZP elnökhelyettese és Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője beszél arról, hogy a kormánypártoknak nincs szándéka megemelni a vizitdíjat.

"Már csak a legőszintébb becsületszavuk hiányzik" - jegyezte meg Mikola István.

Az Orbán-kormány volt egészségügyi minisztere beszélt arról is, hogy hétfőn Rácz Jenő, volt szocialista egészségügyi miniszterrel, a veszprémi kórház jelenlegi igazgatójával és Gógl Árpád, egykori fideszes tárcavezetővel tárgyaltak az egészségügy helyzetéről.

Mint mondta, mindhárman egyetértettek abban, hogy a kórházak számára a vizitdíj és a kórházi napidíj nem jelentős bevétel, sőt inkább negatív az egyenleg, hiszen amit beszednek, annak többszörösét veszítik el a forgalomcsökkenés miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Google Trends: nézd meg, mik a legfelkapottabb témák a neten!

Google Trends: nézd meg, mik a legfelkapottabb témák a neten!

Az internetes keresések jól tudják tükrözni, hogy egyes témákkal kapcsolatban mekkora az emberek általános érdeklődése. Egy-egy váratlan esemény, felröppenő hír nagy kiugrásokat eredményezhet a témával kapcsolatos kifejezések kereséseiben. A Google Trends felülete lehetőséget nyújt a világban zajló dolgok felfedezésére, valamint ha kész hipotéziseink vannak egy témával kapcsolatban, valós adatokkal tudjuk őket összevetni. A felület nyár végén megjelenő új frissítésével pedig minden eddiginél hatékonyabban tudjuk ezt megtenni. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan használhatod ki a megújított felület lehetőségeit.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×