eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Fűrész: Orbán Viktor a középen álló szavazókhoz is szólt

Fűrész Gábor politikai kommunikációs szakértő szerint Orbán Viktor szerdai beszéde a népszavazásra koncentráló, alternatívákat nyújtó és mozgosító volt. A szakember az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a Fidesz elnöke kormányzati pozícióra készülő helyzetből fogalmazta meg gondolatait. Hozzátette: Orbán Viktor a középen álló szavazókhoz is szólt.

Orbán Viktor szerdai évértékelő beszéde a népszavazásra koncentráló, alternatívákat nyújtó és mozgósító volt - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Fűrész Gábor politikai kommunikációs szakértő.

A szakember kifejtette: nem egy ellenzéki típusú beszédet lehetett hallani, hanem a Fidesz elnöke kormánypozícióra készülő politikai alternatívát megfogalmazva mondta el beszédét.

Fűrész Gábor szerint a március 9-i népszavazás nyerhetőnek tűnik a Fidesz számára, de komoly részvételi kockázatok rejt magában.

Ha nem lesz érvényes a referendum, a Fidesz nem értékelheti győzelemként, hiába lesznek többségben az igenek - vélekedett a politikai kommunikációs szakértő. Hozzátette: ezt a helyzetet a kormány nevezhetné győzelemnek, azt mondva, a csendes többség akarata érvényesült.

Fűrész Gábor kiemelte: a szerdai beszéd alapján kijelenthető, hogy a Fidesz felismerte, a középen álló szavazók nélkül nem lehetséges a választási győzelem, így az évértékelő hozzájuk is szólt. Ez a réteg ugyanis nem megnyerhető taktikai szinten, és nem lehet éveken keresztül öklöt rázni, majd az utolsó pillanatban gumicukrot adni a bizonytalan választóknak - mondta.

A Fidesznél kialakult egy erős szavazóbázis, amely kitart a párt mellett, de nem lehet mindig ezt a magot ösztökélni - vélekedett a szakértő. Hozzátette: ennek a tábornak elég lehet az, hogy nem fogadják el Gyurcsány Ferencet, mint alternatívát, számukra ez a motivációs tényező.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×