eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Lila, zöld és fehér szavazólapokon ikszelhetünk március 9-én

Egy helyett három szavazólapot kapnak a voksolók a március 9-i népszavazáson - mondta az Országos Választási Iroda vezetője. Előzetes eredmények a voksolás napján, este 10 óra körül várhatók.

Az egyértelműség erősítésére egy szavazólapon csak egy kérdés szerepel majd a március 9-i népszavazás során, így a voksolók egy lila, egy zöld és egy fehér szavazólapot kapnak a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj ügyében rendezett referendum alkalmával - jelentette be az Országos Választási Iroda vezetője

Rytkó Emília kiemelte: további szigorítás, hogy a szavazás napján már senkit sem vesznek fel a névjegyzékbe. A választópolgárok február 22-ig hivatalos értesítést kapnak, hogy szerepelnek-e a névjegyzékben, és ha nem, akkor a jegyzőnél kérhetik felvételüket.

Változás történt az igazolási kérelmek kezelése ügyében is, ugyanis minden, legalább két szavazókörrel rendelkező településen lesz kijelölt szavazókör, és csak itt szavazhatnak a településre igazolással érkezők, valamint a környékbeli hajléktalanok, így elkerülve a választási eredmény bármilyen befolyásolását, amire a törvény eddig lehetőséget adott - közölte az Országos Választási Iroda vezetője. Rytkó Emília elmondta, hogy nem változik a külképviseleteken való szavazás.

Az eredmények a várakozások alapján hamarabb érkeznek meg, mint a korábbi népszavazások, vagy az országgyűlési választások idején. A szavazókörök este hét órás zárása után két órával már jelentős feldolgozottság várható, tíz órára pedig az előzetes eredményeket is nyilvánosságra hozzák, míg a jogi végeredményt négy nappal később, március 13-án hirdetik ki - hangsúlyozta az Országos Választási Iroda vezetője.

Hanganyag: Torda Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×