eur:
401.72
usd:
364.45
bux:
73403.13
2024. október 4. péntek Ferenc

Hogyan előzhető meg a válás?

Február 7-én kezdődik a Házasság Hete. A Nagy-Britanniából indult, nemzetközivé vált hagyomány már Magyarországon is gyökeret eresztett. Hazánkban az utóbbi néhány évben nem csökkent tovább lényegesen a házasságkötések száma, miközben minden második frigy válással végződik. De vajon hogyan csökkenthető ez a szám?

Molnár Tamás pszichológus szerint két embernek addig érdemes együtt maradnia, amíg a köztük lévő konfliktusokat meg tudják beszélni.

Ha erre a viták által sem képesek, akkor nincs értelme a kapcsolatnak - véli a párkapcsolati és házassági tanácsadással foglalkozó szakember.

Szerinte a gyermekeknek sem jó, ha a szülők rájuk hivatkozva maradnak együtt, miközben a családi életük vitákkal terhelt.

Mint mondta, ha egy pár azzal keresi fel őt, hogy nem képesek együtt élni vagy nem képesek közösen megoldani a problémáikat, sosem ad nekik tanácsot arra vonatkozóan, hogy érdemes-e elválniuk.

Segít nekik viszont abban, hogy megértsék: mi történt velük, mi az igazi problémájuk. A beszélgetések és a lehetőségek számbavétele során az is kiderül: meg tudják-e oldani ezeket.

A terápia résztvevőinek meg kell fogalmazniuk például azt, hogy mit gyűlölnek a másik emberben.

Hangsúlyozta: ha probléma van a családban, azt érdemes a gyermekeknek is megmagyarázni, persze az ő szintjükön.

Molnár Tamás úgy véli: az állami egészségügyben ki kellene építeni a párterápiás hálózatot, mert sok házasság minőségét lehetne javítani és csökkenne a válások száma.

Sok pár azért nem jut el egy tanácsadóhoz, mert nem tudja, hol találhat ilyet vagy egyszerűen nincs rá pénze.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ígéretekkel és üzenetekkel alakult meg a Fővárosi Közgyűlés
Konstruktív szerep

Ígéretekkel és üzenetekkel alakult meg a Fővárosi Közgyűlés

Minden korábbinál sokszínűbb Fővárosi Közgyűlést vezet mostantól Karácsony Gergely főpolgármester, a 33 fős testületben 10 fideszes és 10 Tisza párti képviselő ül vele szemben. A frakciók megtartották bemutatkozásukat. Mindössze öt olyan politikus lesz, aki az előző ciklusban is szerepet vállalt. A DK a Fidesznek üzent, Vitézy Dávid frakciónevet választott, a Tisza Párt elnökét a Fidesz "köszöntötte", de frakcióvezetője, Ordas Eszter beszélt.

Orbán Viktor: cél, hogy 2-3 éven belül 1 millió forint legyen az átlagbér

A miniszterelnök péntek reggel terjedelmes interjút adott. Szerinte óriási veszély a gazdasági hidegháború Magyarországra nézve, ezért építik fel a gazdasági semlegesség politikáját. Az igazi fegyver az infláció ellen a magasabb bér, de hogy mekkorát bírnak el a gazdaság szereplői, azt nem a kormány határozza el. A politikát tekintve pedig nem szabad elcsábulni szerinte, "elsősorban magunkkal kell foglalkoznunk".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
Vésse be mindenki a naptárjába: jön Csányi Sándor előadása és a bankvezérek kerekasztala!

Vésse be mindenki a naptárjába: jön Csányi Sándor előadása és a bankvezérek kerekasztala!

Az elmúlt években a bankoknak aktívan alkalmazkodniuk kellett a rendszeres szabályozói beavatkozásokhoz, amely egyszerre több formában érkezett: gondolhatunk itt akár adóemelésre, kiegészítő tranzakciós illetékre, nyugdíjpénztári megtakarításokra, maximális jelzálog THM-re. Hogyan fogadta mindezt a bankszektor és ebben a helyzetben hogyan tud hozzájárulni a magyar gazdaság növekedéséhez? A mostani kamatkörnyezet mennyire támogatja a hitelezés beindulását és a gazdaság növekedését, vagy nem minden a kamatokról szól? Október 17-i Budapest Economic Forum konferenciánkon előadást tart Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a bankszektor aktuális kihívásairól. Emellett érkezik a hagyományos, minden évben megrendezett bankvezéri kerekasztalbeszélgetés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×