eur:
400.11
usd:
361.98
bux:
73059.71
2024. október 2. szerda Petra

Január 16-án hirdetnek eredményt a Kormányzati Negyed ügyében

A kormányzati negyedre kiírt versenypárbeszédes közbeszerzési eljárás eredményhirdetése 2008. január 16-án lesz - közölte a Kincstári Vagyonkezelési Igazgatóság.

Január 16-án hirdetnek eredményt a kormányzati negyedre kiírt versenypárbeszédes közbeszerzési eljárásban - közölte a Kincstári Vagyonkezelési Igazgatóság koordinációs irodája.

A csütörtöki beadási határidőig a KÉSZ Közép-Európai Építő kft. és az Europolis Real Estate Management kft. konzorciuma tett ajánlatot a kormányzati épületegyüttes felépítésére és 25 éven át tartó üzemeltetésére kiírt pályázatra.

A korábbi információk szerint a negyed 2009 végére épülne meg a kormány 2007. május 11-ei határozata alapján a Podmaniczky utca és a Váci út közötti 30 hektáros területen.

Láng Balázs, a projekt kommunikációs igazgatója korábban elmondta: a beruházás az idei értéken számított maximális összege 142 és fél milliárd forint lehet. Az összeg magában foglalja az építés, a 25 éves üzemeltetés és karbantartás költségét is.

A Pólus Holding december 21-én jelentette be, hogy nem írja alá a kormányzati negyedhez kapcsolódó városrendezési szerződést, mert a főváros az utolsó pillanatban a kialkudott 8 milliárd forintos közlekedésfejlesztési hozzájárulás mellett további 12 milliárd forintot követel. A főváros szerint a cég kész helyzet elé állította a többi szerződő felet.

Korábban a főpolgármester közölte: a főváros támogatja a kormányzati negyed megépítését, de feltételeik vannak. Demszky Gábor hozzátette: a beruházó által készített településrendezési szerződésben nem a korábbi megállapodásban rögzítettek szerepelnek, ezért az a főváros számára nem elfogadható.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: Irán maga lépett akcióba, és ez az eszkaláció irányába mutat

Izrael nem számított az iráni csapásra, Teherán viszont nem akart nagyobb támadást indítani – értékelte az újabb közel-keleti konfliktust Kis-Benedek József. A biztonságpolitikai szakértő beszélt arról is, hogy Irán a Nyugat által eddig nem ismert rakétákkal támadott, amelyek nagyon gyorsan elérték Izrael területét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×