eur:
397.98
usd:
359.8
bux:
0
2024. október 2. szerda Petra

Szili Katalin: "Nincs bennem csalódás"

Tudomásul veszi az egészségbiztosítási törvény ügyében a többség döntését az Országgyűlés elnöke. Szili Katalin évzáró sajtótájékoztatóján ugyanakkor hangsúlyozta: fenntartja korábbi álláspontját az ügyben.

Az Országgyűlés szocialista elnöke tudomásul veszi a többség döntését az egészségbiztosítási törvény megszavazásáról. Szili Katalin a hétfői voksolásról azt mondta: "fenntartom a véleményemet, de csalódás nincs bennem".

A koalíciós politikus hozzátette: nem kibúvó volt, hogy nem szavazott az egészségbiztosítási törvényjavaslatról, mivel éppen ülést vezetett és ilyenkor nem nyomhat gombot.

A házelnök a jogszabály hétfői végszavazása előtt arra kérte Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt és Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezetőt, hogy halasszák februárra a voksolást, mert komoly dilemmái vannak az ügyben.

Szili Katalin úgy fogalmazott: időt kellene hagyni a törvény megfelelő ismertetésére. Az Országgyűlés elnöke szólt arról is, hogy a parlamenti évet ellentmondások és feszültségek jellemezték. Szili Katalin azt mondta: sok volt a vita, de intenzív törvényalkotási munka zajlott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Válaszcsapást helyezett kilátásba a kedd este Izraelt ért iráni rakétatámadásra Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és kudarcnak ítélte azt. Ugyanakkor Irán is figyelmeztette Izraelt, hogy tartózkodjon megtorló csapástól, mert súlyosabb válaszlépésre számíthat.

Akár karácsonyig is várhat az új kormányára Ausztria

Fennállása óta legnagyobb győzelmét aratta parlamenti választásokon Ausztriában a radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ), de az elemzők szerint először mégis a jelenlegi kancellár, a választáson vesztes Osztrák Néppárt elnöke, Karl Nehammer kaphat kormányalakítási megbízást az államfőtől.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×