eur:
397.97
usd:
359.75
bux:
0
2024. október 2. szerda Petra

Lázadásra készülnek az orvosok

A Magyar Orvosi Kamara minden eszközzel akadályozni fogja a kormányzatot abban, hogy a hétfőn elfogadott egészségbiztosítási törvény végrehajtása működőképes legyen - mondta a kamara elnöke. Éger István hozzátette: a törvény a jelenlegi formájában elfogadhatatlan, akár sztrájkolni is fognak a kórházakban.

A hétfőn megszavazott egészségbiztosítási törvény ebben a formában megvalósíthatatlan - mondta a Magyar Orvosi Kamara elnöke.

Éger István kiemelte: az orvosok nem fognak együttműködni senkivel annak érdekében, hogy működőképes rendszer jöjjön létre, sőt ott állnak ellen, ahol csak tudnak.

Az Országgyűlés egészségügyi bizottsága elő fogja még venni a Magyar Orvosi Kamara állami egybiztosítós javaslatát - vélekedett.

Éger István szerint jogtechnikai manőver volt a törvény megszavazása, ettől a javaslat nem lesz átláthatóbb. A végrehajtásban komoly fennakadások lesznek, és az orvosi kamarához tartozó dolgozók tovább akadályozzák majd a rendszer kiépítését - hangsúlyozta.

A Magyar Orvosi Kamara elnöke kiemelte, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel tiltakoznak a törvény ellen, akár sztrájkokra is lehet számítani a kórházakban.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Válaszcsapást helyezett kilátásba a kedd este Izraelt ért iráni rakétatámadásra Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és kudarcnak ítélte azt. Ugyanakkor Irán is figyelmeztette Izraelt, hogy tartózkodjon megtorló csapástól, mert súlyosabb válaszlépésre számíthat.

Akár karácsonyig is várhat az új kormányára Ausztria

Fennállása óta legnagyobb győzelmét aratta parlamenti választásokon Ausztriában a radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ), de az elemzők szerint először mégis a jelenlegi kancellár, a választáson vesztes Osztrák Néppárt elnöke, Karl Nehammer kaphat kormányalakítási megbízást az államfőtől.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×