eur:
397.97
usd:
359.75
bux:
0
2024. október 2. szerda Petra

Imaszoba az ORFK-n

Imaszobát hoz létre a rendőrség a Teve utcai központban. A kezdeményezést a négy történelmi egyház vezetője is támogatja. Az ökumenikus imaszobában szertartásokat nem tartanának, a hitélet gyakorlására azonban alkalmas lenne.

A többi mellett egy ökumenikus imaszoba kialakításáról is tárgyalt az országos rendőrfőkapitány a történelmi egyházak vezetőivel. Mint azt az ORFK szóvivője az InfoRádióban elmondta: az ötlet a hadseregtől ered, ahol számos lehetőség van a hitélet gyakorlására.

Arról egyelőre nem döntött a rendőrség, hogy egy kápolnát vagy csak egy kisebb helyiséget alakítanának-e ki - közölte Garamvölgyi László.

A szóvivő azt is elmondta: a történelmi egyházakkal a jövőben várhatóan a baleset- és bűnmegelőzés terén, valamint a képzés és az oktatás területén is együttműködik a rendőrség.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Válaszcsapást helyezett kilátásba a kedd este Izraelt ért iráni rakétatámadásra Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és kudarcnak ítélte azt. Ugyanakkor Irán is figyelmeztette Izraelt, hogy tartózkodjon megtorló csapástól, mert súlyosabb válaszlépésre számíthat.

Akár karácsonyig is várhat az új kormányára Ausztria

Fennállása óta legnagyobb győzelmét aratta parlamenti választásokon Ausztriában a radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ), de az elemzők szerint először mégis a jelenlegi kancellár, a választáson vesztes Osztrák Néppárt elnöke, Karl Nehammer kaphat kormányalakítási megbízást az államfőtől.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×