eur:
397.98
usd:
359.8
bux:
0
2024. október 2. szerda Petra

Hűtés nélkül tároltak több mint egytonnányi húst

Több mint egy tonna, szabálytalanul tárolt sertéshúst foglaltak le a vám- és pénzügyőrök Komárom-Esztergom megyében. A testület szóvivője szerint a húsokat egy hűtés nélküli garázsban tárolták.

Hurkát, sertésfejet és tokaszalonnát is találtak az ellenőrök egy Komárom-Esztergom megyei raktárban, a húskészítmények eredetét azonban a tulajdonosok nem tudták igazolni.

A húst feltehetőleg Szlovákiából hozták Magyarországra, ezt azonban még vizsgálja a hatóság. A termékeket ráadásul szabálytalanul, hűtés nélkül tárolták - mondta az InfoRádióban a Vám- és Pénzügyőrség szóvivője.

Sipos Jenő elmondta azt is: a Csillagszóró hadművelet során egy üzletet is bezárattak a pénzügyőrök Budapest II. kerületében. A ruhaboltban ugyanis a második ellenőrzés alkalmával is azt tapasztalták az ellenőrök, hogy a vevők nem kapnak számlát. Az üzlet ezért 30 napig nem nyithat ki.

A szóvivő hozzátette: az elmúlt napokban összesen 16 üzletet zárattak be a pénzügyőrök. A fokozott ellenőrzések 2008 első hetéig tartanak.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Válaszcsapást helyezett kilátásba a kedd este Izraelt ért iráni rakétatámadásra Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és kudarcnak ítélte azt. Ugyanakkor Irán is figyelmeztette Izraelt, hogy tartózkodjon megtorló csapástól, mert súlyosabb válaszlépésre számíthat.

Akár karácsonyig is várhat az új kormányára Ausztria

Fennállása óta legnagyobb győzelmét aratta parlamenti választásokon Ausztriában a radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ), de az elemzők szerint először mégis a jelenlegi kancellár, a választáson vesztes Osztrák Néppárt elnöke, Karl Nehammer kaphat kormányalakítási megbízást az államfőtől.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×