eur:
397.98
usd:
359.8
bux:
0
2024. október 2. szerda Petra

BKV-közlekedés az ünnepek alatt

A BKV járatainak menetrendje az ünnepi közlekedéshez igazodik Budapesten karácsonykor, szilveszterkor, valamint újév napján is - tájékoztatott a közlekedési társaság.

December 24-én

, hétfőn napközben a szombati menetrend lesz érvényes: az autóbuszok, villamosok és trolibuszok 16.00 óráig közlekednek, ezután az éjszakai járatokkal lehet utazni. Az utolsó járművek bevárják a csatlakozást.

Az utolsó metró- és kisföldalatti szerelvények 15.30-kor indulnak a végállomásokról, az utolsó HÉV-szerelvények pedig Budapestről 15.50 és 16.10 között, míg a külső végállomásokról 14.30 és 16.34 között.

Az utolsó fogaskerekű a Városmajor végállomásról 16.00 órakor, a Széchenyi-hegyről 16.25-kor indul.

Az összegzés szerint éjjel, 23.00 óra után az éjszakai járatok a szombat éjszakai menetrend szerint közlekednek, de a 906-os autóbusz egész éjszaka 15 percenként indul.

December 25-én és 26-án minden BKV-járat a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint közlekedik, kivételt képez az első Ráckevei HÉV, amely a Vágóhíd végállomásról december 25-én 5.05-kor indul.

A karácsony és szilveszter közötti munkanapokon (december 27-én, 28-án és 29-én) a járatok az iskolaszüneti napokon érvényes menetrend szerint közlekednek, ugyanakkor néhány vonalon ritkábban járnak. Az Expo-járatot, a 18A és a gyors 98-as autóbuszokat, valamint a 41A villamosokat ezeken a napokon nem vehetik igénybe az utazók.

A közleményből kiderül az is, hogy az év utolsó napján, december 31-én a járatok üzemidőben a szombati napokon érvényes menetrend szerint közlekednek, éjjel pedig a sűrűbben közlekedő éjszakai járatokkal lehet utazni.

A kisföldalatti - a korábbi évektől eltérően - szombati menetrend szerint, a teljes üzemidőben, azaz 23:10-ig jár, míg az éjszakai járatok közül a 906-os helyett egész éjjel a 6-os villamos közlekedik 10 percenként.

A fogaskerekű óránként közlekedik: a Városmajortól 0.00 és 4.00 között, a Széchenyi-hegyről 0.20 és 4.20 között indul.

Újév napján, január 1-jén a vasárnapi menetrend lesz érvényben, míg január 2-án az iskolaszünetben, 3-án pedig az iskolai időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a BKV-járatok.

Címlapról ajánljuk
Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Válaszcsapást helyezett kilátásba a kedd este Izraelt ért iráni rakétatámadásra Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és kudarcnak ítélte azt. Ugyanakkor Irán is figyelmeztette Izraelt, hogy tartózkodjon megtorló csapástól, mert súlyosabb válaszlépésre számíthat.

Akár karácsonyig is várhat az új kormányára Ausztria

Fennállása óta legnagyobb győzelmét aratta parlamenti választásokon Ausztriában a radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ), de az elemzők szerint először mégis a jelenlegi kancellár, a választáson vesztes Osztrák Néppárt elnöke, Karl Nehammer kaphat kormányalakítási megbízást az államfőtől.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×