eur:
397.9
usd:
359.42
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Így sztrájkolnak Borsodban és Baranyában

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében gondokkal indult a munkabeszüntetés, miután Halmajon a Vasúti Dolgozók Demokratikus Szakszervezete szerint egy munkatársuknak a MÁV nem engedte felvenni a munkát, így nem engedte sztrájkolni. A Pécsről induló Baranya InterCity-n egy ember utazott.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében bonyodalommal indult a vasutassztrájk, a halmaji állomáson nem engedték felvenni a munkát a nappali műszakba érkező munkatársnak - közölte a VDSZSZ területi vezető-ügyvivője.

Kovács Ferenc információi szerint az éjszakai szolgálatban lévő dolgozónak a helyi állomásfőnök elrendelte a 16 órás túlórát, hogy a nappalos műszakba álló vasutas, aki a forgalmat szervezi, ne tudja átvenni tőle a munkát, ugyanis ő VDSZSZ tag, tehát vélhetően sztrájkolna.

A szakszervezet értesülései szerint hasonlóan járnak el Szendrőn is.

Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke az MTI érdeklődésére mindössze annyit mondott, hogy az állomásvezető a törvényi előírásoknak megfelelően fog eljárni. A 16 órás túlóra elrendelését nem kívánta kommentálni.

A pécsi Főpályaudvarról hétfőn reggel negyed hétkor elindult a Baranya IC, egy utassal. Mint Melisek János a VDSZSZ pécsi területi vezető ügyvivője elmondta, a kocsivizsgálók és a jegyvizsgálók sztrájkba léptek, a váltókezelők és a forgalmi szolgálattevők is, csak őket leváltották.

A MÁV Pécsi Területi Igazgatóság területén Kaposfüreden állnak a vonatok, Somogyszob és Nagyatád, valamint Somogyszob és Balatonszentgyörgy között nincs közlekedés.

A Pannon Volán Zrt. járatai menetrend szerint elindultak, reggel hatkor az utasok száma nem haladta meg az átlagos napnak megfelelőt. A Pécsi Közlekedési Zrt. buszai is menetrend szerint közlekednek.

Egyetlen dolgozó sem kezdett sztrájkba a nagykanizsai vasútállomáson hétfőn reggel 6 órakor, de utas alig volt a peronokon.
A Kaposvárra 6 óra 5 perckor induló személyvonat a menetrendnek megfelelően kifutott az állomásról, de utas nem volt rajta. Azt azonban nem lehet biztosan tudni, hogy a más állomásokon tartott munkabeszüntetések miatt egyáltalán eljut-e a célállomásig.

Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×