eur:
397.9
usd:
359.42
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Elmarad a postássztrájk, megszületett a béralku

Elmarad a Kézbesítők Szakszervezete által szervezett sztrájk a Magyar Postánál, mivel sikerült megállapodni a jövő évi, sávonkénti béremelés mértékéről.

Bár megszületett a megállapodás, a mértékben nincs egyetértés - mondta az InfoRádiónak a Kézbesítők Szakszervezetének elnöke.

Tusz Ferenc hozzátette: nem elégedettek azzal, hogy a 90 ezer forint alatti keresetű dolgozók 10 százalékos béremelést kapnak, ahogyan az átlagosan 7,5 százalékos béremeléssel sem, ezért további tárgyalásokat kezdeményeznek majd a munkáltatóval.

Készek a tárgyalásra

A Magyar Posta szóvivője elmondta: november elejétől tárgyaltak a munkavállalók képviselőivel a béremelési javaslatról, ennek eredményeképpen a posta dolgozói már hozzájutottak 13. havi fizetésükhöz is.

Tomecskó Tamás hozzáfűzte: nemcsak a bérek, hanem a választható, béren kívüli juttatások is emelkednek, 18 százalékra.

A szóvivő megjegyezte: a Magyar Posta bármikor kész tárgyalni az alacsony jövedelmű dolgozók bérének felzárkóztatásáról, irreális követeléseknek azonban ennek során nincs helye.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×