eur:
397.9
usd:
359.42
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Az MSZP-s képviselők lelkiismeretük szerint szavazhatnak az ombudsman-jelöltekre

A társadalmi biztosítási rendszer átalakításáról szóló törvény estére tervezett zárószavazása előtt az MSZP parlamenti képviselőcsoportja is zárt ülést tartott.

Az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint nem látják okát annak, hogy elhalasszák az adatvédelmi biztos és a jövő nemzedékek országgyűlési biztosáról szóló szavazást.

Mesterházy Attila hangsúlyozta: az MSZP-frakció tagjai lelkiismeretük szerint voksolnak majd az ombudsman-jelöltekre.

A nagyobbik kormánypárt parlamenti képviselőcsoportja nem kezdeményezi a szavazás elhalasztását, de ha a Fidesz ragaszkodik hozzá, akkor az MSZP nem fog ezzel szembemenni.

Mesterházy Attila 50-50 százalék esélyt adott, hogy a Ház megválasztja a két ombudsmanjelöltet. Az országgyűlési biztosok megválasztásához a képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.

A házbizottság jelenleg is tárgyal az Országgyűlés pontos napirendjéről. A tervek szerint a parlament ez évi utolsó ülésén a jövő évi költségvetésről, az egészségbiztosítás átalakításáról és a Fidesz kezdeményezte népszavazások elrendeléséről is dönt hétfőn.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×