eur:
397.9
usd:
359.42
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

A postások is sztrájkra készülnek

Sztrájkot helyezett kilátásba a Magyar Postánál a Kézbesítők Szakszervezete. A dolgozók 30 százalékos béremelést követelnek.

Határozatlan idejű sztrájkot hirdet a Kézbesítők Szakszervezete, ha hétfő déli határidőig nem tud megegyezni a posta vezetésével az átlagosan 30 százalékos béremelésről - mondta az InfoRádiónak a szervezet elnöke. Tusz Ferenc közölte: követeléseiket még a múlt héten juttatták el a posta vezetésének.

Ha ez nem sikerül, a kézbesítők munkabeszüntetést hirdetnek, és szeretnék ha a többi postai dolgozó is csatlakozna hozzájuk. Ebben az esetben levélküldeményeket egyáltalán nem kézbesítenének, de hogy milyen elégséges szolgáltatást nyújtanának, arra egyelőre nem tudott válaszolni.

Sztrájkszezon

Hétfőtől a Liga Szakszervezetek és a Munkástanácsok hirdettek határozatlan idejű általános országos sztrájkot a társadalombiztosítási követeléseik alátámasztására.

Azt várják, hogy a kormány vonja vissza az egészségbiztosítás privatizációját lehetővé tevő törvényjavaslatot, amelyről hétfőn szavaz az Országgyűlés, illetve tiltakoznak az új nyugdíjszámítás szabálya ellen, amely 8-10 százalékos nyugdíjcsökkenést jelent a januártól nyugdíjba vonulóknak.

A hétfői általános sztrájkban a vasútnál, az egészségügyben, a közoktatásban, a repülőtéren, az elektronikai iparban, két Volán-társaságnál, illetve más szervezeteknél dolgozók vesznek részt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×