eur:
397.95
usd:
359.53
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Gallup-felmérés: lassan törpepárttá zsugorodik az MSZP

A Fidesz magasan vezet az MSZP előtt - derül ki a Gallup legutóbbi közvélemény-kutatásának adataiból.

A felmérés szerint a pártot választók között a legnagyobb ellenzéki pártra 66 százalék, míg az MSZP-re 23 százalék adná a voksát.

A teljes, 1010 fős mintában a Fidesz 38 százalékot, az MSZP 13 százalékot kapott, míg a pártot biztosan választók között ez az arány 71, illetve 20 százalék.

Az MDF és az SZDSZ teljes népességen belüli támogatottsága kettőszázalékos, a biztos szavazó párválasztók között mindkét párt három százalékot kapott.

A legnagyobb ellenzéki pártnak még nem volt a mostaninál nagyobb, a nagyobbik kormánypártnak pedig ennél kisebb támogatottsága - közölték a kutatók.

A miniszterelnökről csak a megkérdezettek 19 százaléka gondolja, hogy inkább jól mint rosszul végzi a feladatát. Gyurcsány Ferencben a lakosság 13 százaléka bízik a felmérés szerint.

A lakosság 60 százaléka mondja biztosra a részvételét a népszavazáson és mindhárom feltett kérdésre több mint kétharmados arányban szavaznának támogatóan.

A kórházi napidíj bevezetése ellen a szocialisták támogatóinak 58 százaléka, a vizitdíj és tandíj bevezetése ellen pedig 47-47 százaléka szavazna - közölte a Magyar Gallup Intézet.

Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Az elmúlt napok sorozatos forintgyengülése folytatódott kedden is. A kora délutáni órákban a forint 398 felett az euróval szemben, ami új kéthavi forintmélypont. Ebben a Fed-elnök lassabb kamatvágásra utaló tegnapi beszéde, a dollár határozott erősödése, és az is szerepet játszik, hogy a Fehér Ház információi szerint Irán rövidesen ballisztikus rakétákkal fogja megtámadni Izraelt. A dollár ereje miatt a dollár/forint jegyzések 360-ig ugrottak, ami új egyhavi forintmélypontot jelent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×