eur:
398.03
usd:
360.09
bux:
74189.72
2024. október 1. kedd Malvin

Még mindig nem "tudjuk", hogy fizetni is lehet bankkártyával

Nagyjából 5 millió embernek van bankkártyája Magyarországon, a túlnyomó többség azonban még mindig csak készpénzfelvételre használja azt - derül ki a GfK Hungária Piackutató felméréséből.

A 15 éves és annál idősebb magyar lakosság körülbelül 60 százalékának, vagyis nagyjából 5 millió embernek van bankkártyája, a kibocsátott kártyák száma azonban ennél magasabb - mondta az InfoRádiónak a GfK Hungária Piackutató cégvezetője.

Az emberek legnagyobb része készpénzfelvételre használja a bankkártyáját, hat megkérdezett közül öten ATM-automatából vesznek ki, sokan pedig a bankfiókokban emelnek le pénzt a számlájukról - közölte Bacher János.

A készpénzfelvétel nem olcsó, ezzel szemben a bankkártyás vásárlások ingyenesek, mégis, az összes kártyatulajdonosnak mindössze 60 százaléka használja vásárlásra is az eszközt - tette hozzá a GfK Hungária Piackutató cégvezetője.

Internetes vásárlása az összes megkérdezettnek mindössze 2 százaléka, körülbelül 150 ezer ember használja a bankkártyáját, számuk azonban egyre nő - tájékoztatott Bacher János.

A felmérésből az is kiderült, hogy minél jobb módú, minél magasabb státuszú egy kártyatulajdonos, annál valószínűbb, hogy bankkártyáját vásárlásra és internetes fizetésre is használja - mondta a GfK Hungária Piackutató cégvezetője.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tárik Meszár: a Hezbollah meggyengült, nehéz lesz kilábalnia a szorult helyzetből

A dél-libanoni offenzívával az lehet az izraeli hadsereg célja, hogy a 60 ezer evakuált embert vissza lehessen költöztetni Észak-Izraelbe, illetve a határ menti zónában lévő demarkációs vonalnál felszámolja a Hezbollah katonai infrastruktúráját – mondta az InfoRádióban a Migrációkutató Intézet vezető kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Elindult az iráni támadás, esnek a tőzsdék, kilőtt az olajár

Elindult az iráni támadás, esnek a tőzsdék, kilőtt az olajár

Tegnap este Izrael elkezdte támadni Libanon határmenti területeit, a piacokon azonban az a hír hozta meg igazán a hangulatromlást, hogy Irán Izreal közvetlen megtámadására készülhet az USA szerint, ami az esti órákban be is következett. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a részvénypiac esni kezdett, a befektetők a menekülőeszköznek számító arany felé kezdtek el fordulni, és megugrott az olaj ára. Európában a kezdeti felpattanás után délután hamar megjött a lefordulás a közel-keleti hírre, míg az USA-ban begyorsult az esés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×