eur:
397.01
usd:
356.67
bux:
74181.42
2024. október 1. kedd Malvin

Játéktermek kedvéért zárják be a szegedi óvodát?

Jobboldali szegedi politikusok szerint a helyi önkormányzat játéktermek kedvéért zárna be egy óvodát - írja a HVG legújabb száma. Hetilapszemle.

A Figyelő interjút közöl Kákosy Csaba gazdasági miniszterjelölttel, aki a jövő héten veszi át a tárca vezetését eddigi főnökétől, Kóka Jánostól. A jelenleg kabinetfőnökként dolgozó liberális politikus szerint nem pánikkeltő sem a gazdasági helyzet, sem a koalíciós feszültség, sem pedig az SZDSZ támogatottságának alacsony mértéke.

Kákosy Csaba a reformokról azt mondta: "elkezdtünk felújítani egy évtizedek óta düledező házat. Most itt állunk a felújítás közepén, levertük a vakolatot, és most megijedtünk a malteros vödrök látványától. A miniszterjelölt szeretné látványosan csökkenteni a digitális írástudatlanságot, és a MÁV reformját is szívügyének tekinti.

A Heti Válasz cikkéből kiderül, hogy félezer alvállalkozóját nem fizette ki, de a Kóka János sógora által jegyzett vitorlás egyesület hobbiregattáit azért szponzorálta a nyáron bedőlt Viadom Zrt. A pórul járt hitelezők szerint több tízmilliárdnyi vagyont mentettek ki a távozó gazdasági miniszter sztráda-árletörési programjának mintacégéből.

A cikkből kiderül, hogy a Viadom Zrt. annak idején nem a legolcsóbb ajánlattal nyert az M7-es autópálya egyik szakaszára kiírt pályázaton, a Vegyépszert pedig szabálytalanul zárta ki a tenderből az azt kiíró gazdasági tárca.

A HVG - idézve szegedi jobboldali politikusokat - azt írja, hogy a szegedi önkormányzat játéktermek kedvéért zárna be egy óvodát. A Deák Ferenc utcai intézményt december elsején tervezi bezárni a helyhatóság, 200 méteres körzetben pedig két játékterem építése kezdődött meg. A kételyre pedig a lap szerint az ad okot, hogy a jogszabályok nem engedik játékterem építését oktatási intézmény 200 méteres körzetében.

A város jegyzője azzal védekezett, hogy a játéktermek üzemeltetői csak építési engedélyt kaptak, és az önkormányzat állítólag figyelmeztette is őket arra, hogy ilyen körülmények között működési engedélyt nem kaphatnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×