eur:
397.18
usd:
356.58
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin

Az internet 600 ezer fölé tornássza a biztosítóváltók számát

Számítások szerint 600 ezer fölött lesz azoknak a száma, akik novemberben kötelező gépjármű felelősség biztosításukat felmondták és egy másik biztosítóhoz szerződtek - mondta a Független Alkuszok Magyarországi Szövetségének elnöke.

Papp Lajos az InfoRádióban közölte: dinamikusan nőtt az internetes kötések száma, az előzetes adatok szerint eléri a 200-220 ezer darabot, az aránya már pedig a 35-40 százalékot. A biztosítóváltók teljes létszáma 600 ezer fölé megy majd, ami lényeges bővülést jelent.

Az idei kampány pozitív tapasztalata, hogy az ár hangsúlyozása mellett más tényezők is megjelentek, itt-ott már felhívják a figyelmet arra, hogy érdemes egyéb dolgokat is figyelembe venni - tette hozzá a szakember.

A Független Alkuszok Magyarországi Szövetségének elnöke szerint változás tavalyhoz képest a biztosítási feltételekre való nagyobb odafigyelés, amire szükség is van, hiszen akad olyan társaság, amelynél, ha valaki kárt okoz, már 2008-ban emelkedik a díj.

A másik, hogy tekintettel kell lenni az adminisztratív fegyelemre is, a szerződőnek sem mindegy, hogy az adott biztosító mennyi idő alatt kötvényesíti a biztosításokat, ami egyenes arányban áll azzal, hogy mennyi idő múlva tudja kiküldeni a csekkeket - jegyezte meg.

Papp Lajos összegzésként úgy értékelt, hogy a verseny tovább csökkenti az átlagos díjszintet, és konszolidációt hoz.Ami a trükkös tarifák mögött van

Az Allianz Hungária Biztosító Zrt. vezérigazgató-helyettese is mindenkit arra figyelmeztet, hogy ne kapkodja el az új szerződés megkötését, hanem alaposan nézze át a szerződési feltételeket.

A "trükkös tarifákkal" együtt ugyanis előfordulhat, hogy a társaság a kármentességet csak januárban vizsgálja, és ennek megfelelően év közben változtat tarifát, amikor biztosítóváltásra már nincs mód - mondta Kálózdi Tamás.

Olyan is előfordulhat - Kálózdi Tamás szerint általában az egyesületeknél -, hogy a biztosító addig nem vállal fedezetet, amíg a díj nem folyik be hozzá. Ilyenkor a kár költségeit az autósoknak kell állniuk.

Jogszabályi változás kellene

A romló szolgáltatási színvonal ellenében jogszabályi változásokat tart szükségesnek a Generali biztosító gépjármű üzletág vezetője. Olcsó díjszabásért olcsó szolgáltatás nyújtható - mondta Jákvalfi Zoltán annak kapcsán, hogy a díjtételek évről évre csökkennek.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×