eur:
394.59
usd:
354.59
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

Varga szerint Wittner nem a Fideszt képviselte

Fizetett hirdetésekben keres buszvezetőket a BKV a szeptember 4-ére meghirdetett sztrájk idejére. A Fidesz alelnöke szerint a miniszterelnök magatartása váltotta ki a Magyar Gárda megalakulását, az MSZP visszautasította Varga Mihály kijelentését. Görögországban elérte Olümpiát a péntek óta tomboló erdőtűz, amelynek eddig 57 halálos áldozata van. A nap legfontosabb hírei augusztus 26-án, vasárnap.

Tart a vita a Magyar Gárdával összefüggésben

A Fidesz szerint a miniszterelnök magatartása váltotta ki a Magyar Gárda megalakulását. Az ellenzéki párt alelnöke az InfoRádióban úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc tevékenysége társadalmi feszültséget gerjeszt, és a kilátástalan helyzetbe került emberek választ akarnak adni a megszorításokra.

Varga Mihály hozzátette: a Magyar Gárda megalakulásán megjelent Wittner Mária nem a Fideszt képviselte.

Ezzel egyidőben az MSZP és az SZDSZ felszólította a legnagyobb ellenzéki pártot, hogy szakítson meg minden politikai kapcsolatot a Jobbik Magyarországért Mozgalommal, a Kereszténydemokrata Néppárt ugyanakkor azt követelte, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és környezete hagyja abba az emberek riogatását.

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a Magyar Gárda megalakulásáról azt mondta: vannak, akiknek érdekük a félelemkeltés, és az, hogy eltereljék a figyelmet az ország valós feladatairól.

Korábban az MSZP arra kérte az államfőt, hogy nyilvánosan fejtse ki álláspontját a Magyar Gárdáról. Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője válaszában azt mondta: Sólyom László elítéli a félelemkeltésre alkalmas rendezvényeket, és a félelemmel való manipulációt is.

A KDNP Kókától való elhatárolódást vár


A Kereszténydemokrata Néppárt felszólította a miniszterelnököt, a kormány tagjait és a liberális politikusokat, hogy határolódjanak el a szabad demokrata pártelnök határontúli magyarokat érintő kijelentésétől.

Kóka János korábban azt mondta: ma már nem aktuális az erdélyi magyarok autonómiatörekvése. Simicskó István, a KDNP országgyűlési képviselője az InfoRádióban azt mondta: az ilyen megnyilvánulásokkal elárulják a határon túli magyarság ügyét.

Az MSZP szóvivője úgy reagált, hogy a magyarság békés újraegyesítésének egyetlen útja az Európai Unióhoz történő csatlakozás. Nyakó István közölte: pártja szerint a határon túli magyarokat is megilleti minden olyan jog, amely más népeket Európában.

Kiemelt fizetés a beugró sofőröknek

Fizetett hirdetésekben keres buszvezetőket a BKV a szeptember 4-ére meghirdetett sztrájk idejére. A Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének alelnöke szerint nagy felháborodást keltett a járművezetők körében, hogy a társaság extra fizetést kínál a részben képzetlen jelentkezőknek.

Nemes Gábor úgy vélte: az eljárás törvénytelen és veszélyeztetheti az utasok biztonságát. A BKV vezérigazgató-helyettese azt mondta: eddig mintegy százan jelentkeztek a hirdetésre.

Regőczi Miklós szerint nem törvénytelen a külső munkavállalók bevonása, mert a szakszervezetek szeptember 4-én egyáltalán nem kívánják felvenni a munkát, a BKV azonban biztosítani kívánja az elégséges szolgáltatást.Öt embert még ápolnak az ételmérgezés után

Csongrád megyében még 3 felnőttet és 2 gyermeket ápolnak kórházban ételmérgezés gyanújával - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat valamint a szegedi gyermekkórház.

Az ÁNTSZ Dél-Alföldi Regionális Igazgatóságának járványügyi osztályvezetője közölte: az egyik kiskundorozsmai étteremben főzött palóclevesből és grízes tésztából pénteken 150-en fogyasztottak.

Tombácz Zsuzsanna elmondta: a hatóság munkatársai 90 embert már felkerestek; többségük hasmenésre, hányásra és hasi görcsre panaszkodott. Hozzátette: az étterem működését felfüggesztették; a vizsgálati eredmények hétfőre várhatók.

Véget ért a stransszezon

Vége a strandszezonnak: a római, a csepeli, a Paskál hétfőtől nem nyit ki, a Palatinus a jövő hét végéig, a Dagály pedig szeptember 30-ig lesz nyitva - közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. osztályvezetője.

Mogyorósi Ferenc az InfoRádióban elmondta: az idén csaknem 20 százalékos volt a forgalomnövekedés a tavalyihoz képest, vagyis körülbelül 600 ezren strandoltak Budapesten.

Olümpia megmenekült


Görögországban elérte Olümpiát a péntek óta tomboló erdőtűz. A tűzoltóság illetékese elmondta: megkezdték az emberek kitelepítését.

A lángok megközelítették az ókori görög olimpiák helyszínét, a Zeusz-szentélyt és az olümpiai múzeumot, az áramellátás megszakadt. A történelmi terület határában végül meg tudták állítani a tűz terjedését.

Korábban rendkívüli állapotot hirdetett ki az egész ország területére a miniszterelnök. A hivatalos adatok szerint eddig 57 vesztette életét az erdőtüzekben, amelyeket a hatóságok szerint sok esetben gyújtogatás okozott.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×