eur:
394.59
usd:
354.59
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

KDNP: Gyurcsány határolódjon el Kókától!

A Kereszténydemokrata Néppárt elhatárolódásra szólította fel Gyurcsány Ferencet, a kormány tagjait és a liberális politikusokat Kóka János szabaddemokrata pártelnök kijelentésétől, miszerint ma már nem aktuális a határon túli magyarok autonómiatörekvése.

Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt képviselője az InfoRádióban azt mondta: a vezető politikusok az ilyen megnyilvánulásokkal elárulják a határon túli magyarság ügyét.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: attól, hogy Magyarország és Románia is már az Európai Unió tagja, ugyanúgy beszélni kell az autonómiáról, hiszen a közösség több tagállamában számos népcsoportnak biztosítják az önrendelkezést.

Simicskó István elmondta: kulturális autonómiát képzel el a nem egy tömbben élő erdélyi magyarság számára, míg álláspontja szerint Székelyföldnek területi autonómiát kellene kapnia.

A KDNP képviselője alaptalannak nevezte ugyanakkor a román nacionalisták félelmeit azzal összefüggésben, hogy Székelyföld elszakadásra törekszik.

Az ellenzéki politikus szerint a kormányzatnak nincs nemzetstratégiája, míg a környező országok többsége állampolgárságot adott a határon kívül élő nemzettársainak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×