eur:
394.55
usd:
354.97
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

Fidelitas: a kormány vonja vissza a tandíjat!

A tandíj visszavonására szólította fel a kormányt a Fidelitas, mert úgy véli, hogy annak bevezetésével nem a tehetségen, hanem a szülők anyagi helyzetén múlik a diákok továbbtanulása.

A Fidelitas alelnöke azt mondta: a tandíj bevezetésével nem a fiatalok tehetségén, hanem szüleik pénztárcáján múlik majd, hogy tovább tudnak-e tanulni.

Ágh Péter közölte: a kormány megszorító intézkedései miatt már így is jelentősen csökkent a felsőoktatásba jelentkezők száma: míg 2004-ben 167 ezren, addig az idén már csak 108 ezren adtak be felvételi kérelmet.

Az ellenzéki politikus szólt arról is, hogy szolidaritást vállalnak a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának őszre tervezett tiltakozó akcióival.

Az oktatási minisztérium korábban közölte: a fejlesztési részhozzájárulás bevezetésével egy időben az eddiginél igazságosabb elosztási rendszert dolgoztak ki, amely több pénzt juttat a hátrányos, vagy halmozottan hátrányos helyzetű és a jól tanuló diákoknak.

A tárca emlékeztetett arra, hogy az új rendszer kialakításában a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának képviselői is részt vettek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×