eur:
394.55
usd:
354.97
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

Dioxinos guargumi: Gyurcsány megdöbbent

A jövőben is szigorú fellépést vár a főállatorvostól a miniszterelnök a biztonságos élelmiszerellátás érdekében.

Budai Bernadett kormányszóvivő közleménye szerint Gyurcsány Ferenc megdöbbenéssel és felháborodással értesült arról, hogy a felhívások ellenére is volt olyan cég, amely nem tájékoztatta a hatóságokat dioxinnal szennyezett guargumit tartalmazó készletéről.

A szóvivő úgy véli: hatékonyabb lehet az ellenőrzés októbertől, amikor megkezdi működését az egységes élelmiszerbiztonsági hatóság, amely az állategészségügyi, a közegészségügyi és a növényegészségügyi szervezeteket tömöríti majd.

Budai Bernadett azután közölte ezt, hogy Somogy megyében 1-1 millió forintra büntettek két céget, mert nem jelentették, hogy szennyezett guargumit tartalmazó terméket tárolnak.

A hatóságok csaknem egy hónap alatt mintegy 5 ezer vállalkozást ellenőriztek; a bejelentési kötelezettség lejárta, augusztus 22-e óta öt esetben, összesen négy és fél millió forint értékben szabtak ki bírságot az intézkedések elmulasztása miatt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×