eur:
394.55
usd:
354.97
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

Van-e Magyarországon is mérgező gyermekpizsama?

Gyakoribbak lesznek az ellenőrzések a főleg távol-keleti cikkeket forgalmazó piacokon a jövőben - mondta a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség vezetője, aki szerint napokon belül kiderülhet: Magyarországon is kapható-e mérgező gyermekpizsama.

A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség vezetője a kormányszóvivői tájékoztatón közölte: azért van szükség a vámosok, adóellenőrök és fogyasztóvédők vizsgálatainak fokozására, mert az elmúlt hetekben számos olyan bejelentés, illetve az unió riasztási rendszerén keresztül érkezett jelzés erősítette meg, hogy néhány Távol-Keletről érkező termék komoly veszélyt jelent a fogyasztókra.

Wittich Tamás hangsúlyozta: a kifogásolt cikkek között számos gyermekjáték, illetve gyermekhasználati eszköz volt. A fogyasztóvédelmi szakember azt mondta: napokon belül tájékoztatják a lakosságot arról, hogy Magyarországon is forgalomba került-e olyan, Új-Zélandon talált gyermekpizsama, amely a megengedettnél jóval több egészségre káros anyagot tartalmaz.

Rákkeltő anyaggal kezelik?

Először az InfoRádió írt arról, hogy az új-zélandi kormány bejelentése szerint a Kínából érkező olcsó ruhaneműk nagy mennyiségben tartalmazhatnak az egészségre potenciálisan veszélyes kémiai anyagokat. A gyanú szerint a ruhákat rákkeltő anyaggal kezelhetik az ázsiai országban.

Közben Kínát egyre nagyobb aggodalommal tölti el, hogy a nemzetközi fogyasztók megkérdőjelezik a kínai termékek biztonságosságát.

A közel 18 millió, Kínában gyártott játék múlt heti visszahívása után Pekingben bejelentették kereskedelmi delegációt menesztenek Washingtonba a termékbiztonságról szóló tárgyalásokra.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×