eur:
394.55
usd:
354.97
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

Sólyom: "A stressz öregít"

Az államfő szerint nemcsak jelentős egészségügyi, hanem nemzetgazdasági problémák forrása is a stressz. Sólyom László egy konferencián emlékeztetett arra, hogy Magyarország élen jár az alkoholbetegek és a dohányfogyasztók számában.

Sólyom László Budapesten, a Stressz Világkongresszus megnyitóján azt mondta: a szakemberek már bebizonyították, hogy a stressz csökkenti az egészségesen eltöltött évek számát.

"Kutatások nyomán ma már tudjuk, hogy a stressz - mindennapi szóval - öregít, azaz csökkenti az egészségben eltöltött évek számát. Mindezek alapján látható, hogy a káros stressz nemcsak jelentős népegészségügyi, hanem nemzetgazdasági problémák forrása, hiszen a káros stresszt kezelni tudó emberek nélkül sem a gazdaság, sem a társadalom nem működhet egészségesen" - mondta az államfő.

Sólyom László emlékeztetett arra, hogy Magyarország élen jár az alkoholbetegek és a dohányfogyasztók számában, sőt, a kábítószerek élvezete is egyre nagyobb mértékű. Aggasztó méreteket öltött a férfiak korai elhalálozása.

A köztársasági elnök méltatta Selye János munkásságát. Sólyom László hangsúlyozta: a professzor életműve azért is egyedülálló, mert korát megelőzve, már a hatvanas években olyan szemléletmódot vezetett be, ami napjainkban vált igazán aktuálissá.

A Selye János születésének centenáriumán rendezett konferencián 90 ország több mint ezer tudósa vesz részt.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×