eur:
394.55
usd:
354.97
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

Mikola: a reform súlyos emberi jogi probléma

A Fidesz Sólyom László köztársasági elnök közbenjárását kéri annak érdekében, hogy az egészségügy eddig elért színvonaláról ne lehessen visszalépni - mondta a párt szakpolitikusa.

A Fidesz, a polgári értékeket valló emberek, a tisztességes emberek kérik Sólyom László köztársasági elnököt, hogy minden tekintélyét vesse latba, vezesse le az alkotmányból, hogy az egészségügy elért színvonaláról nem lehet visszalépni - közölte Mikola István, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes alelnöke.

A kormány állítsa le az egészségbiztosítás jövőjéről a kulisszák mögött folyó tárgyalásokat! - tette hozzá.

Mikola István kijelentette: van olyan vélemény, amely szerint az egészségügy reformja egyre inkább "nagyon súlyos emberi jogi problémává válik". Mint mondta, osztja ezt a véleményt.

A politikus szerint az egészségbiztosítás, a társadalombiztosítás átalakítása nem lehet a koalíciós partnerek közötti, színfalak mögötti alkudozás eredménye.

Közölte: a társadalombiztosítás tízmillió ember és a mindenkori hatalom között kötött megállapodás.

"Az MSZP-t, mint Cippola a közönségét, tekeri az ujja körül kis koalíciós partnere, és mindenbe beleviszi" - vélekedett Mikola István.

A kormány meghallgatja az államfő véleményét

A kormányszóvivő szerint a kormány meghallgatja a köztársasági elnök véleményét, és adott esetben együttműködik az államfővel.

Budai Bernadett az InfoRádiónak azt mondta: a két kormánypárt számos egészségügyi szakember bevonásával jövő héten folytatja az egyeztetéseket a biztosítási rendszer átalakításáról. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×