eur:
394.55
usd:
354.97
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

Rákoskeresztúrtól Újpalotáig visz az új 46-os buszjárat

Új, maratoni buszjárat indult Rákoskeresztúr és Újpalota között. A 46-os jelzésű busz húsz kilométer hosszú vonalán 43 megálló található, a járművek pedig átlagosan húszpercenként követik egymást - mondta az InfoRádiónak a BKV sajtóosztályának vezetője.

A szerdán induló 46-os busz Rákoskeresztúr és Újpalota között közlekedik. A járat részben átveszi a 180-as, a 192-es és a gyors 44-es busz szerepét - mondta az InfoRádiónak a BKV sajtóosztályának vezetője.

Zelenák Tibor közölte: a 180-as és a 192-es járat megszűnik, a gyors 44-es helyett pedig a 44-es buszok közlekednek majd.

A 46-os járat vonalának hossza mintegy 20 kilométer, ezalatt 43 alkalommal áll meg, menetideje körülbelül 50 perc. A buszok csúcsidőszakban 15-20, azon kívül pedig 30 percenként követik majd egymást - fűzte hozzá a BKV munkatársa.

A közlekedési társaság az új járatot a XVI. kerületi polgármesteri hivatallal, a főpolgármesteri hivatallal, civil szervezetekkel és a lakossággal együttműködésben indították, a témáról lakossági fórumot is tartottak - mondta Zelenák Tibor.

A vonalon hétköznapokon a régebbi típusú Ikarus 260-as buszok, hétvégenként az ezeknél fiatalabb IK 415-ösök szállítják majd az utasokat - közölte a BKV sajtóosztályának vezetője.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×