eur:
394.55
usd:
354.97
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

Olasz-magyar: érdeklődés hiánya miatt lezárt szektorok

A magyar válogatott a világbajnok Olaszországot fogadja szerdán este a Puskás Ferenc Stadionban. A felső karéjok nem életveszélyes voltuk, hanem az érdeklődés hiánya miatt lesznek zárva. A mérkőzésre nagyjából 30-35 ezer embert várnak.

A Népszabadság úgy tudja, a jövőben többet kellene áldozniuk a vállalkozóknak és a lakosságnak a környezet védelmére, legalábbis több adót kellene fizetni a környezetvédelmi tárca javaslatai szerint. Ebben olyan adó emelése is szerepel, amit vélhetőleg megszüntetésre ítél majd a pénzügyi kormányzat.

A Magyar Nemzet cikke szerint mindössze 33 százalékos arányban nyernek a hazai kis- és közepes vállalkozások az állami közbeszerzések több száz milliárdos piacán a pályázatok összértékét tekintve, a többi nagyrészt a külföldi tőkének jut - derül ki a Közbeszerzések Tanácsának adataiból.

Az index.hu arról ír, hogy a magyar labdarúgó-válogatott a világbajnok Olaszországot fogadja szerdán este a Puskás Ferenc Stadionban. Ez még mindig az 1953-ban felavatott stadion, pedig már két sportminiszter is, 1999-ben Deutsch Tamás, 2004-ben Gyurcsány Ferenc, megígérte, hogy új stadion épül. A 2004-es magyar-brazil meccsen még azért kellett lezárni a Puskás Ferenc Stadion felső karéját, mert életveszélyes volt. A szerdai olasz-magyaron az érdeklődés hiánya miatt lesznek zárva a felső szektorok. A mérkőzésre nagyjából 30-35 ezer embert várnak.

A Világgazdaság arról ír, hogy nem tisztul a kép az amerikai másodlagos jelzálogpiaci válság lehetséges hatásaival kapcsolatban. További borúlátásra ad okot, hogy a jegybanki mentőakciók ellenére egymás után jelentenek forráshiányt a bankszektor szereplői. Miközben a tengerentúli másodlagos jelzálogpiaci problémák várhatóan nem gyakorolnak közvetlen hatást az európai gazdaságra, az öreg kontinens amerikai eszközkitettséggel is rendelkező bankszektorának a kockázatáról azonban az elemzőknek is megoszlik a véleményük. Bár a hazai elemzők továbbra is stabilnak vélik a magyar hitelintézeti szegmenst, egyes nemzetközi tanulmányok szerint a bankszektorunk kockázatai egyenesen a legsebezhetőbb országgá teszik hazánkat.

A Napi Gazdaság szerint a MOL-OMV csata csendesedése után sem csökken a magyar olajipari társaság reklámaktivitása, sőt: erősödött. Az OMV sem csökkenti hirdetési kiadásait. A két olajipari multi csatájából egyelőre a média profitál.

A Portfolio.hu-n arról olvashatnak, hogy ma már könyvtárnyi a szakirodalma annak, hogy milyen gazdasági, politikai és intézményi tényezők vezetnek a demokráciában a károsan magas költségvetési hiány kialakulásához. A probléma valamivel gyakorlatiasabb megközelítésére vállalkozott Vítor Castro, a Warwicki Egyetem közgazdásza, aki az Európai Unió 15 tagállamában vizsgálta, milyen tényezők magyarázhatták az elmúlt 37 évben az állami túlköltekezést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×