eur:
394.55
usd:
354.97
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

Gigászi baki az augusztus 20-i ünnepségen: "Belealáztak a földbe"

Sajnálatát fejezte ki és mindkét érintettől elnézést kér az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) amiatt, hogy Forgács Péter filmrendező helyett tévedésből Forgács Pétert, a Győri Nemzeti Színház igazgatóját hívta meg a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjének átadására. A színházigazgató megalázónak tartja a történteket.

A tárca mérhetetlenül sajnálja a tévedést és mindkét érintettől elnézést kér - közölte az OKM sajtóirodája, azután, hogy kereskedelmi televíziók hírt adtak az esetről.

Az információk szerint a minisztérium előzetesen a színházigazgatót értesítette arról, hogy kitüntetést kap. A Jászai Mari-díjas színész, rendező, igazgató elment az Iparművészeti Múzeumba, de az ünnepségen nem őt, hanem a filmrendezőt szólították.

A tárca sajtóirodája szerdán este közölte: telefonon megpróbálták elérni mindkét érintettet, de egyelőre nem sikerült beszélni velük

Tájékoztatásuk szerint Forgács Péter igazgató az ünnepségen nem jelezte a minisztérium munkatársainak, hogy tévedés történt, arról az OKM csak szerdán, egy televíziós híradásból értesült.

A sajtóiroda közlése szerint a számítógép az előterjesztésben foglaltaktól eltérő adatokat adott ki, ezek alapján jutott el az értesítés - tévesen - a színigazgatóhoz.

Az augusztus 20-ai díjátadáson kínos helyzetbe került színházi vezető szerdán este az MTI-nek azt mondta: a történtekért egyelőre nem kért tőle elnézést a minisztérium.

"Belealáztak a földbe" - fogalmazott Forgács Péter, akit Hiller István oktatási és kulturális miniszter aláírásával levélben értesítettek arról, hogy augusztus 20-án kitüntetik.

Mint felidézte, amikor az ünnepségen meghallotta a nevét, elindult a díjátadó Hiller István felé. A neve után elhangzott, hogy "Balázs Béla-díjas filmrendező", ekkor földbe gyökerezett a lába, mert abban a pillanatban érezte, fatális tévedés történt.

A történet azonban ezzel nem ért véget - folytatta Forgács Péter. Az ünnep másnapján felhívta a kulturális tárca kitüntetési osztályát.

Az osztálynak korábban jelezte, hogy nem biztos a részvétele az augusztus 20-ai díjátadáson, mivel 19-én este még Sepsiszentgyörgyön vendégszerepel. A minisztériumi munkatárs a korábbi beszélgetésre utalva kedden azt közölte vele, bármikor átveheti a díjat a tárcánál, ha nem ért oda a hétfői ünnepségre.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×