eur:
394.52
usd:
354.94
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Palya Bea: "Számomra mindig a zenében vannak az igazi történések"

A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést kapta meg hétfőn Palya Bea. Az énekes az InfoRádió elmondta: nagyon örül az elismerésnek, őt azonban elsősorban a zene viszi előre.

Mit gondol, miért kapta a kitüntetést?

Csak teszem a dolgomat, és természetesen nagyon jó érzés, hogy időnként kapok egy kitüntetést, de én eddig is, és ezután is csak a dolgomat teszem. Remélem, hogy elsősorban a zene miatt kapom ezt az elismerést, bár, megmondom őszintén, nem ismerem a kitüntetések, meg a díjak rendszerét, és azt, hogy ki, mikor, miért kapja. Egy kicsit most előtérbe kerültem az esélyegyenlőségi szerep miatt is, és azért, mert rengeteget koncerteztem. Nagyon örülök a kitüntetésnek, de a zene visz leginkább előre. Ami igazán nagy löket, az egy jó koncertélmény, vagy egy jól sikerült hajlítás. Az igazi történések mindig a zenében vannak számomra.

Mi viszi előre?

Alkatilag energikus, gyors ember vagyok, de nem kis kihívás ezen a pályán boldognak, kiegyensúlyozottnak, alkotónak és kreatívnak maradni. Teszek az energiáimért, amelyeket belül kell keresni. Én belülre figyelek, reggelente táncolok, jógázom, elmegyek futni, és - bár imádok énekelni, ez élet-halál kérdése nálam -, ki tudok lépni az éneklés ipari részéből. El tudok menni a tengerhez egy hétre kikapcsolt telefonnal, és énekelni holdvilágnál esténként. Az emberek szeretete és egy-egy kitüntetés is sokat ad. Nagyon jó a pozitív visszacsatolás.

Esélyegyenlőségi nagykövetként dolgozik az év eleje óta. Mennyire nehéz ez a feladat?

Nagyon. Meg is lepődtem, hogy miért én kapom ezt a lehetőséget, hiszen tele van az életem a zenéléssel, a koncertezéssel, a próbákkal és a stúdiómunkával, de gondoltam, hogy a tevékenységem önmagában is egy kis esélyegyenlőségi program, hiszen nagyon sokfajta zenét próbálok egységessé kovácsolni. Tagadhatatlanul vagy egy emberi szál, út is abban, amit a dalokban kifejezek, és valahol az esélyegyenlőségnek is ez a legfontosabb pontja: az ember nézzen szembe magával, ismerje meg önmagát és a saját esélyeit. Aztán majd jöhetnek a többiek, akik támogatják, de ezeknek a folyamatoknak először belül kell lezajlaniuk.

Hanganyag: Sárközi Lóránt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×