eur:
394.52
usd:
354.94
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Egyre többen halnak meg az utakon, rémálommá vált az M7-es

Két százalékkal emelkedett az év első felében a közúti balesetek száma, az elmúlt év első hat hónapjához képest. Ráadásul a balesetek között egyre több a halálos kimenetelű.

Tizenöt százalékkal nőtt a halálos kimenetelű közúti balesetek aránya az év első felében, az egy évvel korábbi adatokhoz képest - mondta el az InfoRádióban a statisztikai hivatal főtanácsosa.

Az első fél évben csaknem 9500 olyan baleset volt az ország útjain, amely személyi sérüléssel járt - közölte Csapó Éva.

Majdnem 13 ezren szenvedtek balesetet, közülük 595-en veszítették életüket. Súlyos sérüléseket csaknem 3800-an szenvedtek, és több mint 8600-an könnyebben megsérültek az utakon.

Miközben a Dél-Alföldön és Közép-Magyarországon nem nőtt a balesetek száma, a Dunántúl déli és nyugati régiójában csaknem 12 százalékos növekedést tapasztaltak.

Az M1-es autópályán 30, az M7-esen pedig 40 százalékkal több baleset történt, mint egy évvel korábban.

A leggyakrabban az egymást keresztezve haladó autók ütköztek össze, a második leggyakoribb baleseti ok pedig a gyalogosgázolás volt. Országos szinten nőtt az ittasan okozott balesetek száma: száz baleset közül 14 hátterében állt alkohol.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×