eur:
394.52
usd:
354.94
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Sólyom: az országnak bizalomra van szüksége

Az egység ünnepének nevezte augusztus 20-át, Szent István napját a köztársasági elnök.

Sólyom László Székesfehérváron, a magyar királyok panteonjánál tartott rendezvényen hangsúlyozta: a nemzet egységéhez arra van szükség, hogy egyetértés legyen azoknak az intézményeknek és elveknek a fenntartásában, amelyeket az alkotmány tartalmaz.

Az államfő úgy vélte: ezt a közösséget kell tudatosítani a mai megosztott világban. Szólt arról is, hogy az országnak ma leginkább bizalomra van szüksége.

A köztársasági elnök úgy fogalmazott: a bizalmatlanság a félelemből ered, és a rendszerváltás utáni politika nagy bűne éppen az, hogy bevezette a politikai riválissal szembeni félelemkeltés módszerét.

Sólyom László hangsúlyozta: a Szent István által jelképezett egység csak akkor lesz élő, ha a bizalmatlanság és a félelem megszűnik.

Az állam szerepéről a köztársasági elnök azt mondta: nem vezet jóra, ha az állam átadja a terepet a piacnak, és az sem, ha a piac helyébe akar lépni. Mint mondta: csak egy erős állam képes ellátni feladatát, vagyis megvédeni az ország függetlenségét, valamint biztonságot, békét és rendet teremteni.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×